Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, kabine üyelerinin İstanbul’da CHP’nin İBB Başkan Adayı ve mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı yürüttükleri seçim kampanyası tartışmaları sürüyor. İmamoğlu, bakanlara meydan okuyarak “Hepiniz bir araya gelin” derken, Karar TV’ye konuk olan AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, bakanların seçim faaliyetlerine katılımlarını, AKP üyesi oldukları için savundu.

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Süleyman Soylu geri mi dönüyor?

Cumhurbaşkanlığı sistemindeki değişiklikle, Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanların parti üyesi olmayacağını ve partili bakanlık sistemini kaldırdıklarını belirtmişti. Ancak Kabaktepe, Karar TV’de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını yanıtlarken, bakanların İmamoğlu’na karşı seçim kampanyası yürütmesi konusunda, Erdoğan’ın söyleminin aksine, bakanların parti kökenli olduklarını ve bağımsız bir bakanlar kurulunun bulunmadığını ifade etti.

Erdoğan daha önce bakanların bağımsızlığını vurgulamıştı. 2018’de bir toplantıda yaptığı konuşmada, “Artık eskisi gibi partili bakanlarımız olmayacak. Şimdi bağımsız bakanlarla bir kabine kuruyoruz” demiş ve şöyle devam etmişti: “Bu bakanlar, eskiden olduğu gibi köşeye sıkıştırılmayacak, ‘şuraya bu, buraya şu’ mantığıyla hareket etmeyecek. Kimse kadrolaşma gibi suçlamalarda bulunamayacak. Bakanlarımız, olaylara daha objektif bir şekilde yaklaşacak. Ehliyet ve liyakat, aradığımız en önemli özellikler olacak.”

Kaynak: Haber Merkezi