Kanal İstanbul projesi için tasarlanmış görselin Antalya Boğaçayı Projesi’ne ait olduğu ortaya çıktı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 9 Nisan günü katıldığı bir etkinlikte Cumhurbaşkanı'nın Kanal İstanbul ile ilgili “İsteseniz de istemesiniz de biz bu projeyi yapacağız. Yazın temelini atıyoruz” açıklamalarına yanıt vermiş “İstanbul'da ne yazık ki büyük bir ihanet projesiyle alakalı ısrara devam ediliyor. Gayrı milli bir projedir. Bu gayri milli projenin yapılmaması için de sonuna kadar mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz . Artık kimse İstanbul'a artık ihanet edemez” demişti.

Bunun üzerine AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de projeye destek için sosyal medya hebasında paylaşımda bulundu.

Kabaktepe “#Kanalİstanbul ile ilgili yürütülen büyük bir tezvirat kampanyası var. Oysa Kanal, ülkemizi küresel ticaret koridorlarının merkezi haline getirecek bir proje. Şehrimize ve ülkemize değer katacak! Fırsat buldukça projeye dair detayları sizinle paylaşacağım. Gerekli bilimsel çalışmaları yapılmış, tüm yönleriyle ele alınmış, riskleri hesaplanmış bu projeyle yalnızca İstanbul değil, ülkemiz de kazanacak. Deniz ticaretiyle sınırlı kalmayacak, bu projeyle birçok alanda yeni kazanımlar elde edeceğiz” dedi.

Paylaşımına bir video ve projesi görseli de ekledi. Kabaktepe’nin paylaştığı Kanal İstanbul görselinin, Antalya'nın “çılgın projesi” Boğaçayı Projesi'ne ait olduğu ortaya çıktı.

Bu duruma birçok kullanıcı hemeleştirdi hemde alaycı paylaşımlarda bulundu.

Editör: TE Bilişim