Genel seçimde genişlettiği Cumur İttifakı ile yeniden iktidara oturan AKP, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, kaybettiği büyükşehirleri yeniden kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor. AKP'nin, en fazla önem verdiği İstanbul için, daha önce konuşulmayan bir isim üzerinde durduğu iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre, AKP, yerel seçim öncesinde aday adaylarının nasıl karşılık bulacağını anlamak için, belirlediği isimleri örgütte ve kamuoyunda tartıştırıp nabız ölçüyor. Bu şehirlerden ikisi İstanbul ve Ankara. AKP'nin en fazla almak istediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şu ana kadar en çok ismi geçenler Murat Kurum ve Fahrettin Koca idi. Bu iki ismin yanı sıra Ekrem İmamoğlu’nun önünü kesmek için Karadenizli bir adayı da gündemine alan AKP'nin, eski İçişleri Başkanı Süleyman Soylu çok istese de onu aday yapmayı düşünmediği konuşuluyor.

KARANEDİNİZLİ OYLARI ÇEKECEK İSİM

Nabız yoklamaya devam eden AKP'de son olarak İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin ismi öne çıktı. İstanbul’da en fazla nüfusa sahip olan Sivas ve Kastamonuluların ardından üçüncü sırada Orduluların gelmesi ve Ordulu Kabaktepe’yi diğer Karadenizli isimlere göre avantajlı kılıyor.

Osman Nuri Kabaktepe’nin Refah Partisi kökeninden gelmesi nedeniyle Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi oylarını da çekebileceği belirtilirken, örgütü motivasyonla çalıştıracak isim olması da avantajını artırıyor.

Editör: Yadigar Hanım