İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kilis’te yapacağı miting öncesinde, meydanın karşısına, MHP’nin belediye başkan adayı Hasan Kara’ya yönelik eleştirel bir pankart yerleştirildi. Pankart, kamuoyunun tepkisi sonucu kaldırıldı.

Bugün, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin saat 16.30’da düzenleyeceği miting için Kilis halkıyla buluştu. Mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı, AKP’nin pankartları, bayrakları ve afişleriyle süslendi. Ancak, AKP adayı Reşit Polat’ın yanına asılan ve Hasan Kara’yı hedef gösteren “Nankörün en kara’sı, Kilis’in yüz kara’sı, siyasetin maskara’sı” ifadelerini içeren pankart dikkat çekti. Tepkilerin ardından bu pankart da indirildi.

CHP’nin tepkisi ise, korsan pankartın kendi merkez ilçe başkanlığı tabelasının hemen üstüne asılmasına yönelikti. CHP Kilis adayı Hakan Bilecen, AKP İl Başkanı Serhan Diyarbakırlı ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Tabelamızın üstüne böyle bir pankart asmak zorunda mıydınız?” diye sordu. Diyarbakırlı’nın “Sana mı soracağım nereye pankart asacağımı?” şeklindeki tepkisi sonrası, iki taraf arasında sert bir diyalog yaşandı ve karşılıklı suçlamalarla konuşma sona erdi.

Bu olay, Kilis’te Cumhur İttifakı’nın ayrı ayrı seçime girmesi ve siyasi gerilimin bir yansıması olarak görülebilir. İki partinin adayları arasındaki bu rekabet, yerel seçim atmosferini daha da gerginleştirmiş gibi görünüyor.

Kaynak: sözcü- Veli Toprak