Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da katıldığı Çıkış Yolu programında AKP'nin bölüneceğini iddia etti.

Konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi de hedef alan Perinçek, Bakan Nebati’nin ABD'nin tehdit mektubu karşısındaki tavrını eleştirerek, "Hadi bakalım gücün yetiyorsa Nebati sana buradan meydan okuyorum Vatan Partisi Genel Başkanı olarak. Türkiye adına sana meydan okuyorum. Türk Milleti adına meydan okuyorum" dedi.

Bakan Nebati'nin ABD'nin Türkiye'deki mali zaptiyesi olduğunu ileri süren Perincek, AKP’nin çırpındığını ve bölündüğünü söyledi. Perinçek, “Türkiye Nebati gibi Amerikan mali zaptiyelerini sırtında taşımayacak. Atacak sırtından. Onunla aynı kaderi paylaşanları da Türkiye sırtından atacak” diye konuştu.

Nebati’nin “Rusya’ya yönelik yaptırımlar konusunda tavrımız değişmedi” sözlerini de eleştiren Perincek, AKP’nin “Atlantikçiler ile vatanseverler” şeklinde ikiye bölüneceğini iddia ederek, “AK Parti bölünecek. Buradan açıkça söylüyorum. Bu politikalarla AK Parti bölünecek” diye konuştu.

AKP’yi 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından destekleyen politikalar izleyen Doğu Perinçek son dönemde iktidar ile atışıyordu. 

Hz. Muhammed’e yönelik “1 yılda 40 kişi topladı biz 40 bin kişi topladık” ifadeleriyle tartışma yaran Perinçek’e AKP’den “Haddini bilmez” tepkisi gelmişti. 

Yaşanan gerilim devam ederken Perinçek’in bu açıklamaları yaptığı görüldü. 

Editör: Yadigar Hanım