İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Sedat Peker'in rüşvet iddialarıyla gündeme gelen isimler hakkında ilk olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş, ardından konuyu Meclis gündemine taşımıştı. Meclis'te tartışma konusu olan iddialar karşısında AKP ilk kez açıklama yaptı. AKP, savcıları göreve çağırırken, önergeyi de reddetti.

Aytun Çıray, Bank Asya’da 16 yıl görev yaptıktan sonra SPK Başkanlığı görevine getirilen ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında 30 Ağustos’ta savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılığın süreç başlatmaması nedeniyle Aytun Çıray, Eylül ayında bu kez avukatı Murat Ergün aracılığı ile Ünsal Ban, Tugay Kabasakaloğlu, Zehra Taşkesenlioğlu hakkında yeni bir suç duyurusunda bulundu. Çıray, yaptığı suç duyurusu sonrasında da konuyu Meclis gündemine taşıdı.

ZENGİN FETÖCÜLERİ LÜKS YATIYLA İNGİLTERE’YE KAÇIRDIĞI KONUŞULMUŞTU

THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban hakkındaki iddiaların cevaplanması amacıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soru önergesi veren Çıray, Ünsal Ban ve AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun geçmişte FETÖ soruşturması geçirdiğini, Ünsal Ban'ın zengin FETÖ'cüleri lüks yatıyla İngiltere'ye kaçırdığını, Taşkesenlioğlu’nun KHK ile ihraç edildiğini, Ünsal Ban’ın ise takipsizlik aldığını hatırlattı.

“NEDEN SAVCILARIN ELİNİ TUTUYORSUNUZ?” DİYE SORDU

Çıray, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda araştırma önergesinin “Savcıların işi” denilerek reddedildiğini duyurdu. Söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Bugün AKP milletvekili, Zehra Taşkesenlioğlu hakkındaki Araştırma Önergesi'ni reddetme gerekçeleri olarak ‘Savcıların işi’ demiş. Defalarca suç duyurusu yaptık.. Neden savcıların elini tutuyorsunuz?”

Editör: Yadigar Hanım