Tayyar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Tartışmalı seçimi yenileyerek egosunu şişirdiğimiz İmamoğlu 3 yılı boş geçirse de sarıp sarmalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tayyar’ın açıklamaları şu şekilde:

“İmamoğlu ne zaman CHP’de kriz konusu olsa, ne zaman politik kredibilitesi zayıflasa ‘can suyu’ veriyoruz. Tartışmalı seçimi yenileyerek egosunu şişirdiğimiz İmamoğlu 3 yılı boş geçirse de sarıp sarmalıyoruz. Bıraksak ilk seçimde düşecek, düşmesin diye tutuyoruz. Yazık!”

SOYLU'NUN İBB İDDİASI

Konun siyasi değil güvenlik meselesi olduğunu öne süren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz anayasanın ve kanunların bize verdiği yetkiye dayanarak böyle bir ihbarı, şikayeti, araştırmakla mükellefiz. DİAYDER soruşturmasında, İBB'ye gassal olarak alınan, sözde imam olarak alınan, PKK/KCK terör örgütü tarafından, hatta maaşlarının bir bölümünün, terör örgütüne nakledildiği konusunda anlayışların olduğu ve bu konuda bir organizasyon içinde bulunanların bir kısmı tutuklandı. Bunlar belediyede çalışıyorlar. Daha yeni, bu dediğim olay 10 15 günlük" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN, EKREM İMAMOĞLU'NU HEDEF ALMIŞTI

Geçtiğimiz Pazar günü AKP İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Erdoğan ise "Seçim meydanında verilen namus sözlerine ne oldu? Bu namus sözü de yalan oldu. Aralarında terör örgütleri ile iltisaklı olanların olduğu 45 bin kişiyi işe aldılar belediyede. Bana mektup gönderiyor. İBB önünde o ağlayan insanların gözyaşlarını sen bize anlatma. Senin o yalanların orada tutuluyor, Bay Kemal ve onun müridi" demişti.

Editör: TE Bilişim