AK Parti Sözcüsü Çelik, "Beklediğimiz şey bu 'eğer'li cümlenin, meşru ve egemen bir NATO müttefikiyle PKK terör örgütünü eşitleyen, son derece vahim, yanlış ve kınanması gereken ve Amerikan Dışişleri Bakanlığından da sorgulanması gereken bir ifade olduğunun farkına varılmasıdır." dedi.

Ömer Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Son operasyonlarda şehit verdiğimiz kardeşlerimiz, bir kısmı uzun zamandır terör örgütü tarafından alıkonuyordu. Silahlı kuvvetlerimizin, emniyetimizin, jandarmamızın terör örgütüne verdiği güçlü cevaplar aynı güçlü şekilde verilmeye devam edecek. En üzücü tablo, bütün bu acılarımızı yaşarken maalesef birtakım kara propagandalara cevap vermek durumunda kalmamızdır.

"KARŞIMIZDA BİR CİNAYET, KATLİAM ŞEBEKESİ VAR"

Karşımızda bir cinayet, katliam şebekesi var. Buna insanlık adına, haysiyet, namus, vicdan adına verilmesi gereken en hafif tepki lanetlemektir.

Şehitlerimiz olduğunda Avrupa'da hiçbir binaya Türk bayrağı yansıtıp bizi desteklediklerini görmedik. PKK bölgede hesabı olan herkesin istediği gibi kullanacağı elverişli bir maşa. Bölgedeki Kürt çocuklarının geleceğinin ne olacağı hiç umurunda değil.

"BU SİYASET HAYATIMIZDA GÖRÜLMÜŞ EN BÜYÜK SKANDALLARDAN BİR TANESİDİR"

Ama en tepeye 13 şehidin sorumlusu Erdoğan'dır diyerek Cumhurbaşkanını suçlayacaksın, böylesine bir sapma, sapkınlık içine gireceksin ondan sonra şehitlere sahip çıkıyorum diyeceksin. Bu siyaset hayatımızda görülmüş en büyük skandallardan bir tanesidir. Keşke sağlıklı bir değerlendirme, makul, akıllıca muhalefet edeceği yerle düşmanlık edebileceği yeri ayırt edebilen bir yaklaşım görseydik.

Türkiye, törerle mücadelesini aynı irade ve kararlıkla sürdürecektir. Son operasyonda kara desteği olmayan gerçekleştirilmesi örgütte yarattığı travmayı sarsılmayı istihbarat örgütlerimiz takip ediyor.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ SON DURUM

Kuzey Rum Kesimi'nin olduğu bir toplantıda neden KKTC yok? Bu dostluk forumu olmaz. Herhangi bir soruna çözüm bulması mümkün değil. Hallerinin onlar için kâbusa dönüşeceğini garanti ederiz. Ya bizim önerdiğimiz biçimde diplomatik kanalları işleteceksek, iş birliği için bölge ülkelerin, kıyıdaş ülkelerin böyle bir toplantının düzenlenmesi gerektiğini Cumhurbaşkanımız dile getirdi. Dostluk forumu altında Türkiye ile sorun yaşayan ülkeleri toplamak, Akdeniz'deki birliği sabote etmektir.

SORU – CEVAP

Bakanlarımız gittiler, siyasi partilere bilgi verdiler. Aynı şekilde yüce Meclis’e bilgi verdiler. İlk açıklama gece 2’de yapıldı. Odaklanılması gereken şey PKK terör örgütüyken, iç siyasete dönük bir duruma dönüştürülmeye çalışılıyor. Bu evlatlarımızın hayatlarını kurtarmak için yapılması gereken her şey yapıldı. Sanıyorlar ki sadece bu operasyon yapıldı. 'Bizim haberimiz yok' diyorlar. Gazeteye ilan mı verilecekti? PKK bunu biz yapmadık, bombalama sonucu oldu diyerek en bilindik yalanlarından birini söylüyor. Bakanların Yüce Meclis'e açıklama yaparken bir gayret içinde olmaları niye eleştiriliyor?

"NEDEN TELAŞLANACAKLAR?"

Ayrıca her iki bakanımızın terörle mücadelede ilgili kurumların başında olan kişiler. Her gün emir veren kişiler. Neden telaşlanacaklar? Burada gösterilen nezaket ifadelerinin PKK terör örgütünün yargılanması gereken bir süreçte neden göstermediklerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Silahlı kuvvetlerin kullandığı teçhizat, kullandığı yöntem, mağaraya müdahale ederken kullandığı yöntem. Onlarca teori dolaşıyor. Karşısında terör örgütü bunları not alıyor. Silahlı kuvvetler buraya tekrar gelince nasıl tedbir alırız diye bakıyor. Siz çıkıp da orada verilen bilgiyi söyle bir psikolojiyle geldiler derseniz, anlamlı ve doğru yaklaşım olmaz.

Editör: TE Bilişim