AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday belirleme sürecinde, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un yerine başka adaylar üzerinde durulduğu söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir anket düzenleyerek çeşitli aday adayları hakkında görüş aldığı iddia ediliyor. Melih Gökçek’in istifasının ardından göreve başlayan Mustafa Tuna’nın da adaylar arasında değerlendirildiği belirtiliyor.

Ankara’da Mansur Yavaş’a karşı güçlü bir aday çıkarmak isteyen AKP içinde, Turgut Altınok’un yanı sıra Mustafa Tuna’nın da adaylık için düşünüldüğü konuşuluyor.

Gazete Pencere’nin haberine göre, Erdoğan’ın son anketlerde farklı isimleri değerlendirdiği ve Tuna’nın da bu isimler arasına girdiği ifade ediliyor.

“Bu bir yeni kavimler göçü. Bu bir demografik istila. Bu istilanın bir sonucu” “Bu bir yeni kavimler göçü. Bu bir demografik istila. Bu istilanın bir sonucu”

Parti içinde, Turgut Altınok ve ailesinin davranışlarının tartışma yarattığı, bu nedenle alternatif aday arayışlarının devam ettiği öne sürülüyor. Melih Gökçek’in yolsuzluk iddiaları sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanan Mustafa Tuna’nın, sürpriz bir şekilde aday adayları arasında yer aldığı belirtiliyor.

Son dedikodulara göre, Erdoğan’ın Altınok ve Tuna arasında bir tercih yapacağı ve Veysel Tiryaki’nin de Altındağ Belediye Başkanlığı için aday olabileceği konuşuluyor. Ancak, bu adayların Mansur Yavaş karşısında başarılı olup olmayacakları tartışma konusu.

Kaynak: Gazete Pencere