AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, gerçekleştirilen telekonferansta daha önce görev yapan AKP'li belediye başkanının bir iş yerinden 500 bin lira aldığı ve bakanların konuya sessiz kaldığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile tartışma yaşadığını duyurdu.

Gerçek Gündem'in haberine göre sosyal medyadan da söz konusu açıklamayı paylaşan Aputkan, "Ben de Turizm Bakanı da aynı şekilde daha önceki döneme ait dedi. Ben de Turizm Bakanı'na "Devlet Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun dedim ve toplantıdan ayrıldım." ifadelerini kullandı.

Aputkan soruşturma açılmasını talep edeceğini belirtti. 

Antalya'nın Serik ilçesinde 2014 - 2019 döneminde AKP'li Ramazan Çalık belediye başkanlığı yapmıştı. 

Enver Aputkan'ın açıklaması şöyle oldu: 

"Bugün saat 14.00'da Antalyamız ve ilçelerine yapılacak yatırımlar ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy, Antalya Valimiz Sayın Münir Karaloğlu, AK Parti ve MHP milletvekillerimiz AK Parti ve MHP belediye başkanlarımız, AK Parti ve MHP il/ilçe başkanlarımız ve kurum müdürlerimizin katılımıyla telekonferans yapılmıştır. 

Toplantı sırasında MHP Milletvekili sayın Abdurrahman Başkan ve AK Parti Milletvekili sayın Kemal Çelik tarafındangündeme getirilen, benim de söz alarakak açıklamalarda bulunduğum Günübirlik Alanlarla ilgili, Turizm Bakanı konuşmasının bir yerinde, Serik Belediyesi tarafından  Günübirlik Alanda bulunan işletme sahibinden 500.000 lira para alındığını belirtmesi üzerine, ben söz alarak 13 aylık belediye başkanıyım diye söze başlayınca Dışişleri Bakanı, "Başkan olay sizinle ilgili değil daha önceki döneme ait bir olaydır" dedi.

Turizm Bakanı da aynı şekilde daha önceki döneme ait dedi. Ben de Turizm Bakanı'na "Devlet Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun" dedim ve toplantıdan ayrıldım.

60 civarında kişinin katıldığı bu toplantıda geçen 500.000 lira para alınma olayı ile ilgili 2 Bakan'dan, sayın milletvekillerimizden ve 2 il başkanımızdan gerekaçıklamaların yapılmasını istiyorum. Bu 500.000 lira konusuyla ilgili sayın İçişleri Bakanımızdan soruşturma yapılması için müffettiş talebinde bulunacağım.

Kamuoyuna saygılarımla."

Editör: TE Bilişim