Eskişehir İnönü ilçe Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'un makam şoförlüğünü yapan aynı zamanda AKP Eskişehir Tepebaşı ilçe yöneticiliği görevinde de bulunan Hasan Güçbilmez, AKP'li başkanın görevini kötüye kullandığı gerekçeyle suç duyurusunda bulundu.

KORKUNÇ İDDİALAR ŞÖYLE:

Sözcü'de yer alan habere göre Güçbilmez'in korkunç iddiaları şöyle: 2014 yılında İnönü Belediyesi'nde makam şoförü olarak işe başladığını belirten Güçbilmez, Başkan Kadir Bozkurt'un yaptığı usulsüzlükler ve belediyede bayan personellere karşı da uygunsuz davranışlarını gördüğü için bu görevden ayrılmak istemesi üzerine başkanın da kendisini şantiyede kamyon şoförlüğüne verdiğini söyledi.

İlçedeki bir fabrikada yapılan kaçak yapı için ceza kesilmeyerek, belediyeye bir adet hibe olarak 4×4 araç aldırıldı. Bunun dışında bu işin karşılığı olarak iki sefer yüklü miktar para başkana elden verilmiş olup bu paranın ilk bölümü başkanın oğluna, düğün masrafı olarak düğün salonuna ödendi.

2016 yılında Tuncay G. isimli biri İŞKUR vasıtasıyla belediyeye işe alındı. Ancak Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’un Karabayır bağlarındaki bahçesinde çalıştırıldı.
Başkan Bozkurt, kendi özel aracına belediyenin anlaşmış olduğu benzin istasyonundan mazot aldı. Ancak fatura belediye zimmetindeki başka araca kesildi.
Başkanın özel arabasına yapılan bakım ve alınan yedek parça da belediyenin diğer araçlarına fatura edildi.

Fidanlıktan belediye adına ağaç ve çiçek alındı, fatura belediyeye kesildi. Ancak fidan ve çiçekler kendi özel bahçesine götürüldü.

Belediye adına solucan gübresi alındı ve yine aynı şekilde kendi bahçesinde kullanıldı.

Belediye adına buzdolabı alındı. Ancak bu buzdolabı başkanın kendi bahçesinde kullanıldı.

Belediye adına toplu alınan tuvalet kâğıdı, temizlik malzemeleri, çay, şeker vs malzemeler başkanın kendi evine götürüldü.

Editör: TE Bilişim