AKP Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, UNESCO’nun ilan ettiği 21 Şubat Anadili Günü’nde sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Böhürler, herkesin ailesinden duyarak büyüdüğü bir anadilinin olduğunu ve Anadolu’nun tarih boyunca dilsel çeşitlilik açısından zengin bir mozaik olduğunu belirtti. Ancak, bir milletin birleşmesi ve ortak bir payda oluşturmasının temel parçalarından birinin dil olduğunu vurgulayarak, Türkçe’nin önemine dikkat çekti. Böhürler, evde konuşulan anadillere karışmanın doğru olmadığını, ancak ortak resmi dil olmadan bir milletin ve devletin var olamayacağını savundu.

Buna karşılık, eski AKP milletvekili Abdurrahman Kurt, Böhürler’in bu görüşlerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Kurt, evde anadil konuşmanın yanı sıra, kamusal alanda da anadil kullanımının önemini vurgulayarak, sadece evde anadil konuşmanın gönüllü asimilasyona yol açabileceğini ve gerçek birlik için kamusal alanda da anadilin kullanılması gerektiğini ifade etti. Kurt, Böhürler’in görüşlerini alıntılayarak, bu konuda yeniden düşünmesi gerektiğini belirtti.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

Kaynak: Haber Merkezi