Giresun’da Bulancak Belediyesi’ne ait çakıl yüklü kamyonun istiap haddini aşması nedeniyle jandarma tarafından trafikten men edilmek istenmesi jandarma komutanı ile belediye başkanını karşıya getirdi. Başkanın komutanı "FETÖ terör örgütüne üye olmak" ve "rüşvet almakla" suçlamasına rağmen komutanın sakin bir şekilde görevini yapması dikkat çekti.

Bulancak`ta meydana gelen olayda, jandarma trafik ekipleri dere yatağından çakıl alan Bulancak Belediyesi Fen İşleri’ne ait kamyonu, kanunda belirtilenden fazla yük taşıdığı için durdurarak, kantara götürmek istedi. Olay yerine gelen Bulancak Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Recep Yakar ile Jandarma Astsubay Başçavuş Zeki Evrim Dörtyol arasında sözlü tartışma yaşandı.

AKP'li Başkan Yakar, görevini yapmak isteyen Jandarma Komutanı Dörtyol’u "rüşvet almak" ve "FETÖ terör örgütünün adamı" olmakla suçlarken, komutan belediye başkanının belediyeye ait kamyona binmesine izin vermedi. Jandarma komutanının aracı kantara götürmek istemesi üzerine Başkan Yakar, “Kendinizi devlet zannediyorsunuz. Kesinlikle paralel yapıya sahipsiniz, demek ki paralel yapıdasınız. Paralel FETÖ örgütünün adamısınız. Onlar da MİT tırlarını durduruyordu. Keyfine göre uygulama yapıyorsun. Bunun hesabını vereceksiniz” diyerek jandarma komutanını tehdit etti.

Tartışma üzerine Cumhuriyet Savcısı ile görüşerek olayı aktaran Dörtyol, “Şu anda yapmış olduğunuz işlem görevin yapılmaması için direnmek. Savcının talimatıyla şu an kayıt alıyoruz” dedi. Yakar ise çalışmalarının engellendiğini ileri sürerek, jandarma komutanının suç işlediğini söyledi.

Daha sonra Vali ve Cumhuriyet Savcısıyla da görüşen Yakar, Dörtyol’u, “Vatandaşlardan jandarma komutanı hakkında rüşvet aldığı ve FETÖ’ye üye olduğuna ilişkin ihbarlar alıyorum” diyerek şikayet etti.

Tartışmanın ardından Belediye Başkanı Yakar ve görevliler olay yerinden ayrılırken, Jandarma, yükü kanuna uygun hale getirilen kamyonu daha sonra belediyeye teslim etti.

Olayın ardından Başkan Yakar, sosyal medyaya düşen görüntüler ile ilgili suç duyurusunda bulunurken, Başçavuş Dörtyol da Yakar hakkında “rüşvet” ve “FETÖ” suçlamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.
 

Editör: Yadigar Hanım