Başakşehir Belediyesi'nin Aralık ayı Meclis Toplantısı, tepkilere neden olan bir karara imza attı. Belediye ile AKP Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin'in de kurucusu olduğu Beyaz El Derneği arasında protokol imzalama yetkisi belediye başkanına verildi. Muhalif partilerin meclis üyelerinin hayır oyuna rağmen kabul edilen karar belediye kaynaklarının vakfa aktarılmasını kolaylaştıracak.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Gökhan Kam’ın haberine göre; Başakşehir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısında, kurucuları arasında AKP Tokat Milletvekili Özlem Zengin’in de olduğu Beyaz El Derneği ile belediye arasında protokol yapma yetkisinin belediye başkanına verilmesi teklifi görüşüldü. Teklif CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin, “Hayır” oyuna karşın AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edilerek belediye başkanına yetki verildi.

Kararı Cumhuriyet’e değerlendiren CHP Başakşehir Meclis Grup Başkanvekili Nizamettin Kümeç, “Bütçenizin çok küçük bir kısmıyla yüzlerce çocuğu barındırabilecek kreşler yapma imkânınız varken, Başakşehir Belediye Başkanlığımızın para, din ve siyaset üçgeninde yer almasına anlam veremiyoruz” dedi.

Editör: Yadigar Hanım