AKP’li Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den aday olacağını duyurdu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISIYLA AKP’YE KATILDIK”

Çoban, şunları söyledi: “Kutsal bir yerdeyiz. 1071 ve Sultan Alparslan’ı asla unutmadan, onun izinden gittiğimiz gibi Cuma namazımızı eda ettik ve başlıyoruz. Bu açıklamanın da hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kıymetli hemşerilerim, Allah bana 2009 yılında geldim. İlk dönem MHP’den aday oldum. O gün hemşerilerimiz parti ayrımı yapmadan bize oy verdiler. Bizde oy veren vermeyenlere binlerce teşekkür ediyoruz. Bu şehre parti meselesi değil hizmet için geldiğimizi herkesle paylaştık. Allah bana 2014 yılında o zaman Başbakan olan bugün Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla AKP’ye katılmayı nasip etti. Hiç tereddüt etmeden de 2014 ve 2019 seçimlerinde sizlerin sayesinde, oylarınızla bizleri bu hizmete layık gördünüz ve sizlere layık olmaya gayret ettik. Sanıyorum ki hayırlı ve güzel hizmetler Allah bana nasip etti. Geldik 2024 seçimlerine burada da son 1-2 gün kaldığında hem parti genel merkezinden, hem genel başkan yardımcımızdan, hem de milletvekilimizden adaylığımı hemşerilerimle paylaştım. O çalışmalar devam ederken başka bir karar verildi saygı duyuyorum. Kimseye sözüm yok ama bu milletimizin çok da beğendi mi derseniz o bahaneyle karşınızdayım” dedi.

“ALLAH İZNİYLE 2024 SEÇİMLERİNDE İYİ PARTİ KADROLARINDA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Çoban İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in sözlerine atıfta bulunarak, “Cumhur İttifakı adayı olarak 2019 seçimlerinde aday çıkarmadan Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ile birlikteyiz diyerek tüm kamuoyuyla paylaşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendi, bugün de aynı duyarlılığı göstererek Ahlat’a ve Ahlatlı’ya sevgimiz sonsuzdur diyerek bu hizmete İYİ Parti’de devam etmemiz için davetlerini il başkanları aracılığıyla iletti bizde buna kayıtsız kalmadık. Allah izniyle 2024 seçimlerinde İYİ Parti kadrolarında hizmet etmeye devam edeceğiz. Daha önce oldu, Allah bana nasip etti MHP ile AKP arasında köprü olduk ülkeye hizmet etme noktasında, sonra Cumhur İttifakı oluştu. Bugün de aynı niyetteyiz Allah’ın izniyle İyi Parti ile yine Cumhurbaşkanımız arasında köprü olacak vazife yapacağız. Bu ülkeyi bütünleştireceğiz, birleştireceğiz, gönülden ve kararlılıkla milletimize hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Çoban sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bugünden itibaren belediye başkanlığı görevimi bağımsız belediye başkanı olarak yürüteceğimi ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler ve belediye başkanlığı seçimlerinde ise İYİ Parti’den Belediye Başkan Adayı olacağımı" belirtti.

“ÇOBAN, ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ”

Erdoğan talimatı verdi. AKP'de şimdi neler olacak? Erdoğan talimatı verdi. AKP'de şimdi neler olacak?

Çoban, “2009 yılından beri birlikte yol yürüdüğümüz değerli devlet büyüklerimiz Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri sayın Devlet Bahçeli’ye, 2019 yılındaki Yerel Seçimlerde AKP’den aday olmamıza rağmen Ahlat’a sadakatimiz ve aşkımız sonsuzdur diyerek Ahlat’tan aday göstermeyen ve bizleri davet edip, koşulsuz destekleyen İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hanımefendiye ve adaylık sürecinde bizleri koşulsuz destekleyen İYİ Parti Bitlis ve Ahlat teşkilatlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“SİYASET HALKA KARŞI, HALKA RAĞMEN YAPILAMAZ. ANCAK HALKIN İSTEKLERİ VE TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA YAPILIR”

İYİ Parti Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün Ahlat halkının talep ve istekleri doğrultusunda buradayız. Siyaset halka karşı, halka rağmen yapılamaz. Ancak halkın istekleri ve talepleri doğrultusunda yapılır. Başarılı olmak ayrı, halkı memnun etmek daha ayrı bir durumdur. Kuşkusuz ülkemizin her şehri çok değerlidir.

Kaynak: Haber Merkezi