Yeniçağ’dan Mustafa Temiz’in haberine göre, Manisa'nın Demirci ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Selami Selçuk, Atatürk’e hakaret eden imam hakkında millet ittifakı adına okutturulan açıklamanın tutanaklara geçmesine "gündemi kapattım" diyerek mani oldu.

Edinilen bilgilere göre; Demirci Belediye meclisinin Haziran ayı toplantısında tek maddelik gündem görüşülerek karara bağlandı. Meclisin dilek ve temenniler bölümüne geçildiğinde, mecliste bulunan millet ittifakı meclis üyeleri, geçtiğimiz hafta ülke gündeminde büyük tepkilere yol açan, Ayasofya Camisinde yaptığı mevlüt konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu sırada, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden İmam Mustafa Demirkan’a tepki anlamında bir açıklama okutmak istedi.

Bu talep üzerine Başkan Selami Selçuk, meclis oturum tutanaklarını tutan memura "gündemi kapattım" dedikten sonra, mecliste bu bildiri okundu.

Okunan bu bildiri Haziran ayı meclis oturum tutanaklarına geçmemiş oldu.

MECLİS ÜYELERİ BAŞKANA TEPKİ GÖSTERDİ

Bu bildirinin meclis tutanaklarına niçin geçirilmediğini soran ve başkan Selçuk'a tepki gösteren meclis üyelerine başkan Selçuk " Burası hizmet yeri, bunların yeri burası değil, Atatürk anıtının önünde çıkın basına bir açıklama yapın" dedi.

Meclis üyeleri bu kez "geçtiğimiz ay İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulümle ilgili bildiriyi yine bu mecliste okuttunuz ve meclis tutanaklarına geçirdiniz" diye tepki gösterdi.

Başkan Selçuk bu sözler karşısında suskunluğunu koruyarak meclis salonunu terk etti.

Başkanın bu tutumunu eleştiren Millet İttifakı üyeleri, " Başkan Selçuk, birbiriyle çelişen tutum ve davranışlarıyla, belediye meclisini güya yönetmeye devam ediyor" dediler.

MECLİSTE OKUNAN ANCAK TUTANAKLARA GEÇMEYEN BİLDİRİ ŞÖYLE ;

Millet İttifakı Meclis Üyeleri Adına;
İstiklâl Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzülerek takip ediyoruz.

Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kastederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.

Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da Cumhuriyetimizi kuran Atatürk’tür.

Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına “katli vaciptir” diye fetva veren Dürrizade’ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yı Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar” diyen Sütçü İmam’lar vardır.

Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, milletimizin manevi duygularını hedef almakta ve aslında en büyük zararı yüce dinimize vermektedirler.

... Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.

Editör: TE Bilişim