Belek’te ‘yangın’ üssü arazisini başında bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla imara açan ancak gelen tepkiler üzerine geri adım atan Mehmet Nuri Ersoy’un bu kez de bölgedeki kamping alanı için turizm parseli çıkardığı ortaya çıkması dikkat çekti.

İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Kültür ve Turizim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yatırımlar için verdiği teşvik belgelerinden yararlanmak için, plan değişikliğini beklemeden tahsis ihalesine çıktığını vurguladı.

Özlale, Oteller zinciri bulunan Ersoy’un Antalya Belek'teki lüks oteline komşu orman arazilerini otel alanlarına çevirmek için kendi bakanlığına plan değişikliği hazırlattığını ancak gelen tepkiler üzerine geri adım attığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Gelen tepkiler üzerine yeni bir strateji belirleyen Bakan, bu kez orman yangın üssünü ranta açmayarak lütufta bulundu (!) ve bölgedeki kamping alanı için turizm parseli çıkardı. Üstelik plan değişikliği kesinleşmeden tahsis ihalesine çıkılmasını da sağladı” 

Ersoy’un ‘aceleci tavrının’ dört gün önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yatırımlar için verdiği teşvik belgelerinde saklı olduğunu kaydeden Özlale, Ersoy’un burada kuracağı oteller için başka bir Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan kendi şirketine kıyak yaptırdığını iddia etti.

Yatırım teşvik belgesi, yatırımların özendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla düzenleniyor. Bu belgeyle yatırımcı büyük oranda vergilerden muaf tutuluyor, kimi zaman da hibe alabiliyor.

Özlale, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Gelen tepkiler üzerine yeni bir strateji belirleyen Bakan, bu kez orman yangın üssünü ranta açmayarak lütufta bulundu (!) ve bölgedeki kamping alanı için turizm parseli çıkardı. Üstelik plan değişikliği kesinleşmeden tahsis ihalesine çıkılmasını da sağladı!

Peki, Bakan Ersoy neden bu kadar aceleci davrandı? Cevabı dört gün önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yatırımlar için verdiği teşvik belgelerinde saklı! Meğerse Bakan, burada kuracağı oteller için başka bir bakanlıktan kendi şirketine kıyak yaptırmış. Peşkeş kardeşliği!”

“Görünen o ki Turizm Bakanı Ersoy, denize nazır orman yangınlarına kesin çözüm bulmuş” ifadelerini kullanan Özlale, şöyle devam etti: “Orman olmazsa, yangın da olmaz!” diyerek kolları sıvayan Bakan, ormanları ve kamping alanlarını turizme açarak sahillerimizin makus talihini değiştirmeye yemin etmiş!”

Özlale’nin paylaşımları şöyle:

Bugün sizlere, bulunduğu makamın gücünü kullanarak ülkemizin kıyılarını ve ormanlarını kendine peşkeş çeken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un vukuatlarından birinden bahsedeceğim. Bakan Ersoy’un Belek'teki lüks oteline komşu orman arazilerini otel alanlarına çevirmek için kendi bakanlığına plan değişikliği hazırlattığını daha önce yazmıştım.

'BAKAN DENİZE NAZIR YANGINLARA KESİN ÇÖZÜM BULMUŞ'

Görünen o ki Turizm Bakanı Ersoy, denize nazır orman yangınlarına kesin çözüm bulmuş! “Orman olmazsa, yangın da olmaz!” diyerek kolları sıvayan Bakan, ormanları ve kamping alanlarını turizme açarak sahillerimizin makus talihini değiştirmeye yemin etmiş!
Pandemi döneminde önemi ortaya çıkan kamp turizmine yatırım yapmak varken, herkesin bütçesine uygun kamp alanlarını yok etmek ancak bu iktidarın Bakanına yakışır. Yürü bre Ersoy Paşa, senin de çarkın kırılır, güvendiğin padişahın, gün gelir o da devrilir…"

'GELEN TEPKİLER ÜZERİNE YENİ STRATEJİ BELİRLEDİ'

Gelen tepkiler üzerine yeni bir strateji belirleyen Bakan, bu kez orman yangın üssünü ranta açmayarak lütufta bulundu (!) ve bölgedeki kamping alanı için turizm parseli çıkardı. Üstelik plan değişikliği kesinleşmeden tahsis ihalesine çıkılmasını da sağladı!

Peki, Bakan Ersoy neden bu kadar aceleci davrandı? Cevabı dört gün önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yatırımlar için verdiği teşvik belgelerinde saklı! Meğerse Bakan, burada kuracağı oteller için başka bir bakanlıktan kendi şirketine kıyak yaptırmış. Peşkeş kardeşliği!

Editör: Ali Özyiğit