TV5'de Çağlar Cilara'nın programına katılan AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, Sedat Peker'in ifşalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Gerçek Gündem'in haberine göre, Çağlar Cilara'nın "Toplumun büyük bir çoğunluğu bu iddiaların doğru olduğuna inanıyorlar ve AK Parti'yi eleştiriyorlar, 'Bu iddialar karşısında hiçbir şey yapmıyorsunuz' diyorlar. Yargıyı eleştiriyorlar, 'Harekete geçmiyorlar, üzeri örtülmeye çalışılıyor' diye. Ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Arınç, şunları söyledi:

"Türkiye'nin gündemine gelen her konuyu takip ediyoruz. Bu iddialarla alakalı iki şey var. Birincisi şu; iddianın sahibi kim, bunu neden yapıyor ve ne yollarla yapıyor? Bu tartışılacak bir konu, doğru bulunmaması gereken bir yöntem. Bel altı veya farklı şekillerle bazı iddiaların dile getirilmesi kim için olursa olsun hoş değil. Ama iddialar veya bu iddiaların ciddiyeti, gerçekliğiyle alakalı bir durum varsa acilen soruşturulmalı ve gereğinin yapılması elzemdir.

Kimsenin doğru bir mekanizma içinde yanlış yapıp, halel getirip tabiri caizse temiz bir süte siyah karıştırması çekilecek bir şey değil. Bu devletin malı, kendine ayrıcalık yaratma, hangi iddiayla alakalı olursa olsun varsa bir gerçekliği gereğinin yapılması lazım."

MÜCAHİT ARINÇ KİMDİR?
Mücahit Arınç, uzun yıllar AKP'de siyaset yapan ve bir dönem partinin 'özgül ağırlığı' olarak anılan eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın oğlu.

4 Mart 1986 Manisa doğumlu Mücahit Arınç; ilkokulu Manisa’da, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra, lisans derecesini İstanbul Bilgi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyaset Bilimi lisans programından 2009 yılında mezun olarak aldı.

2009-2010 yılı arasında TOBB-TEPAV bünyesinde Uzman-Araştırmacı sıfatıyla çalıştıktan sonra enerji ve petrol sektöründe faaliyet göstermekte olan Turkish Petroleum International Company (TPIC) bünyesine katıldı.

Burada 2010-2018 yılları arasında sırasıyla Petrol ve Petrol Ürünleri Ticareti Müdürlüğünde Kıdemli Uzman, Genel Müdür Danışmanı, Kurumsal İletişim Koordinatörü ve İstanbul temsilcisi olarak doğrudan Genel Müdürlük makamına bağlı olarak görev yaptı. Kurumunun ve himayelerinde bulunulan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yönetici ve personel yetkinlik değerlendirme testlerine ve çalışmalarına tabi oldu. Ayrıca yurtiçi operasyonlarının idari işlerinin yönetimi, muadil ve muhatap kurumlar nezdinde müzakereler, kurumsallaşma, yenilenme ve iyileştirme çalışmalarının raporlanması ve uygulanabilmesi konularında katkı sağladı.

Avrupa’da Türklerin bulundukları bölgelerde entegrasyon problemlerinin giderilmesi, yerel meclislere ve belediyelere seçilmelerine katkı sağlamak için farkındalık ve lobi oluşturulabilmesi, ırkçılık ve islamofobi ile mücadele gibi konularda yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarda katılımcı ve organizatör olarak görev aldı.

24 Haziran 2018 seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girdi.

Editör: Yadigar Hanım