AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk'te canlı yayınlanan Kübra Par ile "Açık ve Net" programına katıldıb. Gündeme dair soruları cevaplandıran Kurtulmuş, partisinin oy oranını da açıkladı.

Ekonomide geçtiğimiz 17 Aralık'ta yaşanan sıkıntılı süreçte bile seçimlere dair endişe yaşamadıklarını vurgulayan Kurtulmuş, ağustos sonu itibarıyla AKP'nin ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oylarının artarak 50+1 olduğunu iddia etti.

Özellikle yaz aylarının sonundan itibaren AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oylarının arttığına değinen Kurtulmuş, "Son zamanlarda özellikle yaz sonundan itibaren AK Parti'nin ve sayın Cumhurbaşkanımızın oyları yukarıya doğru çıkıştadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın küresel liderliği, Türkiye'nin bölgesel aktör olarak ortaya çıkışı. Dolmabahçe'de Rusya ve Ukrayna'nın bir araya getirilmesi, arkasından esir takası, kesilmiş olan tahıl koridorun yeniden Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle açılması, Türkiye'nin dünya ile ilgili sorunları çözebilecek güçlü bir ülke imajını pekiştirdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal projesi olan toplu konut, ilk işyerim, ilk konutum projesinde başvurular 8 milyonu aştı. Bunun ortaya çıkmış olması. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun milletimiz tarafından milli vizyon olarak sahiplenilmesi, hemen arkasından TOGG'un açılışı" ifadelerini kullandı.

Altılı ittifakın dağınık görüntü çizdiğini dile getiren Kurtulmuş, "Bütün bunların hepsi üst üste yaptığı hizmetlerin, çalışmaların geniş kesimler tarafından görüldüğü Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı var. Diğer taraftan her gün dağınıklığı ortaya çıkan Altılı artılı ittifak var. Hayatım boyunca hiçbir anketin sonuçlarını söylemem. Önemli artış olduğunu, artış eğiliminin devam ettiğini görüyoruz. 50 + 1'de hiçbir sorunun olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım