Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, geçtiğimiz günlerde yapılan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin meclis oturumunda Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Vahap Seçer'e sarf ettiği "Metro projesine ben de karşıyım" şeklindeki sözlerinin ardından izleyenleri şaşkına çeviren yeni bir açıklama yaptı.

Metro projesinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından desteklendiğini öğrenen Gültak, metronun kendisine karşı olmadığını, Mersin’deki duruma dikkat çekmek istediğini belirterek, “Metroya karşı olmak aptallıktır" dedi.

"KARŞI OLMAK APTALLIKTIR"

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin metro projesine karşı olduğunu geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclisinde dile getirmişti. Basın toplantısında bu konu gazetecilerin sorularıyla gündeme geldi.

Gültak, “Metro Mersin’e lazım mı değil mi konusunda çok farklı görüşler var. CHP’nin Büyükşehir adaylarından birisi de metroya karşı çıkıyor. İddia ediyorum Büyükşehir Belediyesi bürokratları arasında ve diğer belediye başkanları arasında gizli bir anket yapılsa insanların metroya ihtiyaç olmadığını söyleyeceklerini biliyorum. Metro en güvenli, en konforlu ulaşım aracıdır. Metroya karşı olmak aptallıktır. Bu uçağa binmemek, gemiye binmemek gibi bir şeydir. Ben metroya nasıl karşı olabilirim” dedi.

Editör: TE Bilişim