AKP MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut'un ekonomik kriz ile ilgili yaptığı açıklama pes dedirtti. Bulut, "Ekonomik bir zorluk yaşanıyor ama biz hep şöyle ifade ediyoruz, diyoruz ki her ne kadar sebebi biz olmasak da çözümünden kendimizi mesul tuttuğumuz bir dönem" sözleriyle tepkileri üzerine çekti.

Bulut, memleketi Elazığ'da yerel yayın yapan Kanal Fırat'ı ziyaret etti. Burada ekonomiye yönelik yaptığı açıklamalarda fiyatların kontrolsüz şekilde arttığını dile getiren Bulut, asgari ücrete yapılan zammın piyasada rahatlamaya neden olacağını öne sürdü.

Ekonomi ile alakalı yıl sonuna kadar düzelme vaat eden Bulut, şunları söyledi:

"Çok zorlu günlerden geçtiğimizi kabul ediyoruz ama şunu söylemek istiyorum, Allah'ın izni ile her karanlığın arkası aydınlık, her gecenin arkası gündüz bunlar geride kaldı gibi. İşte pandemi bitti depremin etkilerini hemen hemen azalttık yok diyecek seviyeye getirdik az bir işimiz kaldı. Bakıyorsunuz ekonomi ile alakalı inşallah yılsonuna kadar daha bir düzelme olacak.

Ekonomik bir zorluk yaşanıyor ama biz hep şöyle ifade ediyoruz diyoruz ki her ne kadar sebebi biz olmasak da çözümünden kendimizi mesul tuttuğumuz bir dönem. Biz çözümünden de kendimizi sorumlu tutuyoruz o yüzden devletimiz de vatandaşımızı mağdur etmeme adına elinden gelen her şeyi yapıyor."

Editör: Yadigar Hanım