Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki Azez ve Cerablus başta olmak üzere bazı bölgelerde Türkiye karşıtı eylemler yapan bir grup, yol keserek, Türk Bayrağı ve TSK’ya ait araçlara yönelik provokatif eylem yaptı. Tel Abyad’da eli silahlı ÖSO mensuplarının da bizzat eylemlere katılıp, destek verdiği ileri sürüldü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye’deki muhalif gruplarla Esad’ı barıştırmak istedikleri yönündeki açıklamalarının ardından ÖSO taraftarı gruplar bu açıklamaya tepki gösterdi. Aralarında silahlı kişilerin de bulunduğu ÖSO taraftarı gruplar, bu açıklamanın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra Cerablus ve Azez’de eyleme başladı.

Azez'de Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Osmanlı Millet Parkı'nı tahrip eden ÖSO taraftarı gruplar, konvoylar yaparak Türkiye karşıtı slogan attı, Esad ile barışmayacakları yönünde ve Türkiye aleyhtarı sloganlar attı. Tel Abyad’da eli silahlı ÖSO mensuplarının bizzat eylemlere katılıp, destek verdiği ileri sürüldü.

Eylemciler, Azez ve birçok kentte “Kardeşlik sınır tanımaz” yazılı levhaların üzerini boyayıp, Türk bayrağına saldırılar düzenlendi.

Editör: Yadigar Hanım