AKP'nin İstanbul adayının büyük olasılıkla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olacağı konuşulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Ocak’ta yapacağı duyuruda Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın da sürpriz bir şekilde aday gösterilebileceği iddia edildi.

Mahalli İdareler Seçimleri için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek olan vatandaşlar, AKP’nin İstanbul ve Ankara adaylarını merakla bekliyor.

ADAYLARIN 7 YA DA 15 OCAK’TA AÇIKLANMASI PLANLANIYOR

“Gerçek belediyecilik AKP ile mümkün” sloganıyla seçim kampanyasını yürütecek olan AKP’de İstanbul ve Ankara adaylarının 7 ya da 15 Ocak tarihlerinde ilan edilmesi planlanıyor. Bu süreçte parti kulisleri de oldukça hareketli.

“ANKARA’DA TURGUT ALTINOK ORTAK ADAY OLACAK” İDDİASI

Gazeteci İsmail Saymaz, AKP’nin İstanbul ve Ankara adaylarının belli olduğunu yazdı. Saymaz, Ankara’da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ortak aday olarak seçildiğini bildirdi.

İSTANBUL’DA YÜZDE 70 ALİ YERLİKAYA, YÜZDE 30 ERGÜN TURAN

İstanbul’da ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yüzde 70, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yüzde 30 ihtimalle aday olacağı söyleniyor. Fakat Saymaz, Yerlikaya’nın adaylığa sıcak bakmadığını belirtiyor.

“KURUM VE GÖKSU’NUN ŞANSI YOK”

Özgür Özel'den eski CHP başkanlarına 'Erdoğan' telefonu Özgür Özel'den eski CHP başkanlarına 'Erdoğan' telefonu

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun ise adaylık şansının olmadığı ifade ediliyor.

“SON ANDA ERGÜN TURAN ADAY OLABİLİR”

Saymaz, “Yerlikaya’nın Konya kökenli olması, İstanbul’la ilgili tecrübesinin valilikten ibaret olması bir handikap” diyerek, “Son anda Ergün Turan’ın adaylığı açıklanırsa şaşırmayın” diye ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi