Rize'nin Fındıklı ilçesinde, çay üreticileri, ziraat ve esnaf odaları, 2024 yılı için belirlenen 19 lira olan yaş çay alım fiyatını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Göstericiler, yaş çay dolu bir tabutu omuzlarında taşıyarak tepkilerini gösterdi.

Fındıklı Ziraat Odası'nın liderliğinde gerçekleşen 'Büyük Çay Yürüyüşü', Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 11 Mayıs'ta açıkladığı yaş çay alım fiyatına karşı yapıldı. Esnaf odası, sivil toplum kuruluşları ve çay üreticilerinin katılımıyla, "Çayda sömürüye son" ve "Topla topla bitmeyi, çay da para etmeyi" sloganları atıldı. Protesto yürüyüşünde, yaş çaylarla dolu bir tabut, Fındıklı Merkez Camisi'ne kadar taşındı ve burada sembolik bir cenaze töreni düzenlendi.

Yürüyüş sonrasında Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, cami meydanında yaptığı konuşmada, çayın sanayici için servet, tüketici için keyif, üretici için ise emek, ekmek ve gelecek anlamına geldiğini belirtti.

Özsoy, "Bugün burada, emeğimize, ekmeğimize ve geleceğimize sahip çıkmak için toplandık. Emeğimize saygı gösterilmesini, ekmeğimize taş konulmamasını ve geleceğimizin karartılmamasını talep ediyoruz. Açıklanan fiyatların gerçek maliyetleri yansıtmadığını düşünüyoruz ve bugün açıklanan fiyatın sadece maliyet olduğunu savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın İBB'yi ne kadar borçla devrettiği ortaya çıktı Erdoğan'ın İBB'yi ne kadar borçla devrettiği ortaya çıktı

Kaynak: DHA