ASAL Araştırma, Temmuz ayında gerçekleştirdiği Türkiye Siyasi Gündem Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. Ankette "Sizce bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusuna vatandaşların yüzde 75.4'ü "ekonomi" yanıtını verdi.

ASAL Araştırma, 3-8 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin dahil 26 ilde anket çalışması yaptı. 18 yaş ve üzeri 2 bin 425 kişiyle gerçekleştirilen ankette vatandaşlara "Sizce bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?", "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" sorularını yöneltildi.

EN ÖNEMLİ SORUN "EKONOMİK SIKINTILAR"

Araştırmaya katılanların yüzde 75.4'ü Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomik sıkıntılar olduğunu belirtirken, ikinci sırada yüzde 6.2 ile işsizliğin yer aldı. Ankette ekonomi ve işsizlikten sonra en önemli sorun yüzde 4.8 ile mülteciler sorunu olarak üçüncü sıraya girdi. Dördüncü sırada yüzde 2.5 ile eğitim, beşinci sırada yüzde 2.1 ile terör, altıncı sırada yüzde 1.5 ile adalet, yüzde 1.2 ile demokrasi, yüzde 1.0 ile Kürt sorunu başlığı yer aldı. 

Ankete katılanların yüzde 2.5'u sorun olmadığını düşünürken, yüzde 2.8 ise diğer sorunlar olarak yer aldı.

Editör: Yadigar Hanım