Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın G-20 zirvesi için gittiği Roma’da ABD Başkanı Joe Biden ile baş başa 1 saat görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, geçtiğimiz ay ABD’ye gitmiş ve Biden ile görüşememişti. Biden’a sitem eden Erdoğan, “Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem…” ifadelerini kullanmıştı.

İktidar cephesinde hayal kırıklığına neden olan bu gelişme sonrası gözler İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi’ne çevrilmişti.

Görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, “1-2 gün içinde daha buradayız. Burada görüşme olacak. Görüşme burada olabilir, Birleşik Krallık’ta olabilir. Netleşmek üzere o da. Önemli bir görüşme tabi ki. Küresel birçok konu var, Afganistan’dan Libya’ya, Suriye’den Kafkaslar’a, ikili ilişkiler var, savunma sanayi var… Ve diğer çok başlıklı ele alacaklar” şeklinde konuşmuştu.

Dün Roma’da Erdoğan ile Biden baş başa 1 saat görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan’ın yanında görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Abushanab da katıldı.

Görüşme sonrası iktidar medyasında, “Pozitif Görüşme, Roma’da Mutabakat, Roma’da Taze Başlangıç” manşetleri atılması dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim