Ahmet Taşgetiren’in gündeme getirdiği, Taha Akyol’un ismini açıkladığı, Akif Beki’nin ise mesajını ifşa ettiği Hayrettin Karaman söz konusu yazışmalarını köşesine taşıdı.

Karaman yolsuzluklarla ilgili görüşü sorulması üzerine, "Haram-helal demeden zengin olmalar yirmi yıldan beri değil, bin yıldan fazladır var!" görüşünü savundu.

Hayrettin Karaman yazısında, “Unutmayalım; bu ülke yalnız bize ait değil. Farklı inanç-inançsızlık dünya görüşü ve hayat tarzına sahip milyonlar var. Ülkeyi yöneten dengeyi korumazsa kaos çıkar kaybederiz.” ifadelerini kullandı.

Karaman’ın yazısının bir bölümü şu şekilde:

"Bu eksikler, aksaklıklar, suiistimaller nefse mağlup olmalar, mal-kadın- mevki imtihanını kaybetmeler, vazifeye zengin başlayıp yoksul veya aynı servet ile çıkacak yerde yoksul başlayıp haram-helâl demeden zengin olmalar… yirmi yıldan beri değil, bin yıldan fazladır var!

Eski zamanlarda bunları dile getirenlerin dillerini kesiyorlardı, şimdi hiç değilse yalnızca uçlanma yolu tıkanabiliyor. Bunu göze alanlar ıslah niyetiyle ve muhalefet, kin vb. yüzünden gerçekten sapmaksızın, yanlışı söyleyip doğrunun gerçekleşme yolunu gösterebilirler. Buna engel olan yoktur.

Her zaman tekrar ediyorum ve edeceğim:

Daha sağlam bir gemi bulmadan denizin ortasında çürümüş dedikleri ama kendilerini az çok değerleri ile taşıyan gemilerini batıranlar geçmişi, hâli ve geleceği hâmil olarak batarlar."

Editör: TE Bilişim