İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı “kayınvalide” açıklamasına kayınbiraderinden çok sert tepki geldi.

Meral Akşener’in kayınbiraderi ve Tuncer Akşener’in kardeşi Hasan Basri Akşener sosyal medya hesabın Meral Akşener’in “kayınvalide” açıklamasına “Yalanlarından bıktım, Annem kimseyle oturmuyor, kimsenin bakımına ihtiyacı yok, kocasından kalan kendi evinde oturuyor. Sen kimsin ki ona baktığını iddia ediyorsun ? Senin bu yalanların ne zaman bitecek? Kocanı Tek çocuk ilan eden yalancısın sen!” dedi.

Öte yandan Hasan Basri Akşener başka bir paylaşımında “En sevmediğim şey siyasi algı uğruna söylenen yalanlardır. Kim yaparsa yapsın değişmez. Kayınvalidesi ile oturan gelin imajı çizmek için, sanki kendisi çok evinde oturuyormuş gibi yalan söylerseniz, ben burada Siyasi Algı için herşeyi mübah görmek olarak algılarım. Kayınvalidemle oturuyorum lafı yalan. Rize'de toprağımız bile yok, bu yalan. Kütük olarak dedem Hopa'ya kayıtlıdır. Kendi ailesi ilgili yalanlar beni ilgilendirmez, ama ailem hakkında yalan söylenmesi hem de siyaset için Ahlaksızlıktır.” ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında  “Rize'nin gelini deyip hani “Gelin hanım seni elsin dedi ya” Vallahi ben kayınvalidemi çok seviyorum aynı evde de oturuyoruz senelerdir.  Kayınvalidemin tembihi var “Garip gurebanın yanından ayrılmayacaksın” Rizelinin de ardında duracaksın önüne de değil, ardında duracaksın.  Onun için kayınbiraderde öğrenecek gelin hanımdan öğrenecek. Benim eşim de Fındıklılı tümle köylü Sümle köylü” demişti.