2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken altılı masada hergün bir deprem yaşanıyor. Liderler söylemek istediklerini kurmayları aracılığı ile kamuoyu ile paylaşırken iş bazen masanın devrilmesine kadar gidip geliyor. Gecen hafta gündemden düşmeyen İyi Partili Yavuz ağıralioğlu ile CHP'li Engin polemiği muhalif tabanı iyiden iyiye gerdi. Hatta ALTAY TV 100'de Ağıralioğlu'na cevap vermek için bir program bile organize etti.. Programda öyle laflar söyledi ki adeta Ağıralioğlu'nu şımarık mahalle bebesi konumuna kadar düşürdü.. AKŞENER, Kulağını çeksin..!

Altılı Masadaki küçük partilerin ne söylediği pek dikkate alınmasa da İYİ Parti'nin her sözü ve hareketi CHP tarafından yakın takibe alınmış durumda.. AKŞENER'in CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ'ı arayıp adaylık teklif etmesi ise nasıl olduysa anında kamuoyuna yansıdı. CHP'li azeteciler tarafından kamuoyu ile paylaşılan bu görüşme baya ses getirdi.

 Muhtemeldir ki, iki kişi arasında gecen bu konuşmayı mutaplarından birisi CHP'li gazetecilere servis etti. Ama kim? orası muamma demeyelim, ilerleyen satırlarda bunuda göreceğiz.

CHP sayesinde seçimlere katılan, CHP'nin basın desteği ile seçimlere propoganda yapan İYİ Parti bir çok bölgede de CHP ve HDP'nin desteği ile yüzde 9.8 oy alabildi.. HDP'li vekilin TBMM'de İYİ Parti sıralarına dönerek 'Bizim oylarımızla o sıralarda oturuyorsunuz'  sözü HDP'nin  İYİ Partiye destek verdiği anlamına gelen bir itiraf değide nedir?

Maalesef ki, CHP ile ittifak yapmasaydı İYİ Parti bu dönem TBMM'de olmayacak barajın altında kalarak yok olup gidecekti.. Keza Yerel Seçimlerde de durum farklı değil. CHP ile İttifak yapmasaydı İYİ Parti bir tane bile belediye başkanlığı kazanamazdı. Bırakın ilçeleri bugün CHP'nin Büyükşehir Belediyelerinde en fazla ihaleyi İYİ Partililer alıyor, işe en fazla elemanı İYİ parti yerleştiriyor, bir çok genel müdürlük İYİ Partili bürokratlar tarafından idare ediliyor..  Mesela Ankara Büyükşehir Belediyesinde CHP kaç kişi işe eleman yerleştirmiş? İYİ Parti kaç kişi işe eleman yerleştirmiş? bilen var mı?

Son günlerde İYİ Parti kongrelerinde çıkan kavgalarda CHP'li Belediyelerde İYİ Partililerin iş yapma gücünden kaynaklanıyor. İYİ Partide ilçe başkanı veya İl Başkanı olmak demek o ildeki CHP'li Belediyelerde iş takipleri ve işe eleman yerleştirmede büyük avantaj demek oluyor ki, bu yüzde 9.8 oy alan bir parti için bulunmaz fırsat.

AKŞENER'in CHP üzerine kurduğu oyun Türkiye'nin bir dönem daha ERDOĞAN tarafından idare edilmesinin önünü açacak.. 

Nasıl mı?

AKŞENER'in bütün stratejisi KILIÇDAROĞLU'nı aday olarak tek alternatif haline getirmek.. Önce Ekrem İMAMOĞLU'nu sonra da Mansur YAVAŞ'ı nazikçe oyunun dışına attı.. Halkın Mansur YAVAŞ üzerindeki kazanır algısını da hemen hemen kırdı. Yarın çıkıp ''Ben Mansur YAVAŞ'a adaylık teklifi götürdüm ama kabul etmedi'' derse şaşırmamak lazım. Aslında böyle bir adaylık teklifi filan yok. Varsa taraflar çıksın doğrulasın.. YOK.. Mansur YAVAŞ'ın cesaret edip bende adayım diyemeyeceğini bildiği için AKŞENER ön almaya çaışmaktan başka bir şey yapmıyor.. Sözü edilen telefon konuşmasını basına sızdıran da muhtemelen AKŞENER'in ta kendisi. Bunu direk kendi değil, Kurmayları vasıtası ile CHP'li gazeteciler aracılığıyla kamuoyuna açıklattırıyorlar. Dün Mansur YAVAŞ'ın bir üviversitede altılı masa beni aday gösterirse aday olurum manasına gelen sözlerini yabana atmamak lazım. Aslında Mansur yavaş diplomatik bir dille 'Masa beni aday yaparsa varım' diyor..

Ya Ekrem İmamoğlu?

AKŞENER'in adaylar içinde aday olmasını isteyeceği en son kişi İMAMOĞLU'dur. İmamoğlu her ne kadar Meral AKŞENER'e güveniyor görünse  de durum aslında hiç de öyle değil. Ekrem İMAMOĞLU tamamen kendi içinde özel bir ekiple geleceğe dair siyasi projeler üretiyor. Cumhurbaşkanlığı olmazsa CHP Genel Başkanlığı kendisine ileride altın tepside sunulursa sürpriz olmaz. Tıpkı Kemal KILIÇDAROĞLU'na sunulduğu gibi.. İMANOĞLU'nun adaylığı  AKŞENER açısından  son sırada yer alıyor..

Meral AKŞENER'in kurduğu oyunu KILIÇDAROĞLU'nun dışında kendi parti kurmayları dahi bilmiyor.. Çünkü Meral AKŞENER'in yanındaki kurmay kadrosu daha önce Meral AKŞENER'i tanımaz bile.. MHP kökenli bir kaç isim dışında onu tanıyan eski DYP'lilerin İYİ Partide henüz karar mercinde olmadıkları açık açık görülüyor. Aslında AKŞENER'in dünde yakın kurmayı yoktu bugünde yoktur. Yavaş yavaş kendi alanında uzman isimlerden oluşan bir kurmay kadrosu kurmaya çalışıyor..

Evet.. Hergün yeni bir tiyatro ve günden değiştirmeye yönelik açıklamalarla zihinlerimizi bulandırmaya çalışan İYİ Parti ve AKŞENER'in bütün planı KILIÇDAROĞLU'nun olası rakiplerini oyun dışına atıp, Cumhurbaşkanlığına giden yolu KEMAL KILIÇDAROĞLU'na açmak ve kamuoyunu buna razı etmek. 

Yoksa olası bir aksilikte EKREMCİLER ve MANSURCULAR, KILIÇDAROĞLU'na geçit vermeye bilir.. 

ANALİZ-Habererk.com

Editör: Muharrem Kılı