Gül adaylıktan çekildi, iyi de oldu,çünkü aday olmayı hak edecek hiç bir şey yapmamıştı. Bazıları bu çekilmenin Erdoğan'ın pozisyonunu güçlendirdiğini iddia etse de ben tam tersi kanaatteyim. Türkiye'nin bir zihniyet değişimine ihtiyacı var. Erdoğan'la temel konularda aynı şeyleri düşünen bir adayla bu dönüşüm gerçekleştirilemezdi. Sn Akşener duruşunda direnerek çok doğru bir karar vermiştir. Bu kararın ne ve neleri değiştirdiğini önümüzdeki haftalarda hep beraber göreceğiz.

***

Toplum Erdoğan'ın siyaset tarzını ezberledi. Nerede hangi tepkileri vereceğini biliyor. Erdoğan hep suçlayarak, rakiplerini savunmaya mecbur bırakarak geldi. Yine aynı şeyi yapıyor,FETÖ diyor,PKK diyor muhataplarına kendilerini ve politikalarını anlatmaya fırsat vermemeye çalışıyor. FETÖ suçlamaları da, PKK suçlamaları da artık toplumda makes bulmuyor. Zira, PKK ile masaya oturan da FETÖ ile on yıl koalisyon gibi ülkeyi yöneten de Adalet ve Kalkınma Partisidir. Daha bir kaç gün önce bir AKP heyeti İngiltere'de PKK üssü olarak bilinen Demokratik Gelişim Enstitüsünü ziyaret ederek Enstitünün direktörü Kerim Yıldız ile görüştü. Merak edenler Kerim Yıldız'ı sosyal medyada araştırabilirler. Türkçede kitapları da bulunan Yıldız,Büyük Kürdistan'ı savunan Türkiye'nin bir kısmını Kürdistan diye niteleyen bir isim. AKP ve sn Cumhurbaşkanı Efgan Ala'yı, Mehdi Eker'i bu kuruluşa hangi mülahaza ile gönderdiğini söyleyebilir mi? Şimdi ona buna PKK etiketi yapıştırmanın bir inandırıcılığı olabilir mi?

***

Dikkat edin AKP artık topluma bir şey vaat edemiyor. Sadece kendi konumunu korumaya çalışıyor. Bedelli askerlik için art arda yapılan çelişkili açıklamalar nasıl bir kafa karışıklığı içinde olunduğunu gösteriyor. Aslında, AKP hep yüce İslam dinini siyasetin bir aparatı gibi kullanarak toplumu iğfal etti.

***

Bugün kitleler yapılanların hiç birinin İslam'a sığmadığını görüyor. AKP'yi savunmak adına din kisvesi altında söylenen şeylerin çoğu bizzat İslam'ın kendisine aykırıdır. Sosyal medyada sahte isimlerle yazılan kimi makalelerde Erdoğan giderse Türkiye çöker, İslam biter gibi laflar ediliyor. Bu lafları İslam'la telif etmek mümkün mü?

***

Peygamber efendimiz ölmüş, İslam dini dipdiri ayakta kalmıştır. Böyle bir iddianın Erdoğan'ı nerede konumlandırdığını anlıyor musunuz? Bu tam bir sapkınlıktır. Ülkeye de bir şey olmaz, bu gök kubbede kimler gelmiş kimler geçmiş ama Türk milleti ayakta kalmıştır.

***

Fatihler, Alparslanlar,Yavuzlar,Atatürkler gitmiş,Türk milleti yaşamıştır. İktidarın değişmesi Yüce İslam dininin de bu muhteris kadronun tasallutundan kurtarılması olacaktır. İslam AKP'nin elinde esirdir. Onu kurtarmak her inanan için bir iman borcudur.

***

İYİ parti bu zinciri kıracaktır, yasaklara,engellemelere,iftiralara rağmen hedefine varacaktır. Zonguldak'ta, Nevşehir'de meydanları dolduran on binleri gördünüz. Bu dip dalgası Akşener'i Cumhurbaşkanlığına,İYİ partiyi iktidara taşıyacaktır.

Ülkeyi felaketin eşiğine getiren bu kadrodan kurtulmanın zamanı gelmiştir.

Temiz bir siyaset, bütünleşmiş bir Türkiye isteyen herkesi elini taşın altına sokmaya çağırıyorum.

Şartlar, kişisel kavgalarla,ikbal arayışları ile vakit öldürmeyi çoktan geçmiştir.Bütün TV'ler,bütün gazeteler,bütün radyolar onların.

Tek sesli bir Türkiye'ye bizi mahkum etmek istiyorlar. Bugün görevimizi yapmazsak yarın konuşacak hiç bir zemin bulamayız. Özgür bir Türkiye mi,korkutulmuş,susturulmuş,rehin alınmış bir Türkiye'mi?

Bu seçimde buna karar vereceğiz.