YOLA SAMSUN’DAN

Parti teşkilatlarını oluşturmak üzere kurulan komisyon ve program-tüzük çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor. Türk Milletinin milli değerlerine sadık kalacak, halkı kucaklayan, birleştiren siyasi hareket, Ekim 2017’de Samsun’dan yola çıkmaya hazırlanıyor.

KUCAKLAYICI

Merkezin sağında veya solunda tüm vatanperverleri davet eden yeni bir parti ilk Meclis ruhuna sadık, çok iyi bir programla halkın karşısına çıkıp liberal ve muhafazakar tüm yurttaşları kucaklayan bir parti olacak.

AKIN AKIN

İlk dakikadan senenin sonuna kadar hangi kurumun neler yapacağının programlandığı, alternatif planlar ile parti programı son halini aldığı yeni partiye tüm partilerden olduğu gibi demokrasiye susamış grup ve kişiler akın akın katılma talepleri ile geliyorlar. Türkiye için son umut ile mücadelede yerimizi almak istiyoruz, çocuk ya da torunlarımız ‘anne-baba, dede-nine o gün sen ne yapıyordun ?’ diye sorduklarında, doğru bir cevap verebilmek için yeni kurulmakta olan partimizi tercih ediyorlar.

SEÇKİN ve BAŞARILI

Herkesin çok şaşıracağı önceden siyasette olmayan, ülkemizin içinde bulunduğu tehlikenin farkında olan, iş dünyasının seçkin ve başarılı isimleri partimizde olacak.

GENÇLERE FIRSAT

Bazılarının kindar gençlik projesine kurban düştüğü günümüzde, gençliğin büyük bir bölümü hangi partiye oy verirse versin çok temiz, saf, hem Türkiye, hem de kendi gelecekleri ile ilgili güzel umutlar içinde olmak istiyorlar. En iyi üniversitelerimizden mezunlar yurtdışına çıkmak zorunda kalıyor. Onlara sahip çıkarak fırsatlar sağlayacak bir parti doğuyor.

AKP YAVRU

Türk siyasetinde en büyük gelişme yaratacak bir etki olarak görülen kadınlar, bu partide önde olacak. Sandık ve sandık güvenliği kalmayan Türkiye’de yeni güvenin teminatı olacak olan yeni parti ile ilgili olarak, Türkiye’de bir seçim yapılsa, anketlere göre AKP yavru muhalefet oluyor. Parti kurulur kurulmaz Meclis’te grubunu kuracaktır.

HUKUK

Cumhuriyetimizin kuruluş ilkeleri, aziz Türk Milletinin değerleri, kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü partinin öncelikli konularını oluşturuyor.

AKŞENER DAMGASI

Türkiye’de muhalefet boşluğunu Meral Akşener bir meydan okuma ile “Başbakan Olmak İstiyorum” dedi ve ülke siyasetine damgasını vurdu. Vatandaşın kalbini kazandı. Siyasi deneyimi, kitlelerle kurduğu iletişim ve siyasetçiye güven duygusu partiye olan ilgi ve heyacanı artırdı.

HALK KURUYOR

Partimizi halk kuruyor, mali boyutunu da halk çözecek. Hukuk düzeni içerisinde bütün kurallara uyulacak. Geniş bir üyelik kampanyasında hedefimiz 1 milyon üye ve kanunların el verdiği ölçüde bağış talep edilecek. Kurucu üyeler parti kuruluşunda, il ve ilçe üyeleri teşkilatların kuruluşunda görevi üstlenmiş olacaklar. Parti kuruluşunda ekonomik olarak ciddi bir sorun beklenmiyor. İktidarın kullanmış olduğu kaynaklarla mukayese edildiğinde, Meral Akşener ve arkadaşlarına yönelik tüm engellemelere rağmen, yurttaşların özverili destekleri kurulmakta olan partiye olan güveni gösteriyor.

ÖZDAĞ ÖZVERİLİ

Halk Merali sevdi, mücadeleye destek verdi, hak verdi. Çünkü Türk halkı mağdur edilenin yanında duruyor, mağduriyetin ne olduğunu biliyor ve mağdur olmasına rağmen hukukun içinde kalarak ve vatandaşı kucaklayarak mücadele edene de destek oluyor. İşte Ümit Özdağ’ın özverisi şimdi o temel üzerinde bu mücadeleye kartopu etkisi yaratıyor. Türk seçmeni kapı kapı ziyaret edilecek, yaratıcı zekâ üzerine kurulu propaganda çalışmasıyla iktidarın ulaşamadıklarına ulaşılacak.

Kısacası Türk siyasi hayatını alt üst edecek yeni parti, emin adımlarla, halkın sevgisini ve takdirini kazanarak birleştirici ve hukuka saygılı bir şekilde vatanseverlerin gücü ile kuruluşunu tamamlamak üzere…

Yavuz Mehmet KAYA

Burdur Bağımsız Bld. Mcls. Üyesi