Koruma polisinde coronavirüs çıktığı için 14 günlük karantina sürecindeki Akşener, video konferans yöntemi ile sorulara da cevap verdi.

Bir gazetecinin “Milliyetçi Hareket Partisi'nden Cemal Enginyurt'un Tarım Bakanlığı'na yönelik eleştirileri sonrasında ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi, buna ilişkin ne söylemek istersiniz?” sorusuna çarpıcı cevaplar verdi.

Akşener başka bir partinin iç işlerine karışmamaya özen gösterdiğini söyledi. Cemal Enginyurt'un Ordulu olması nedeniyle fındıkla ilgili değerlendirmede haklı olduğunu vurgulayan Meral Akşener, disiplin kuruluna verilmesine şaşırmadığını belirtti.

Başka bir gazetecinin “Cemal Enginyurt’u partinize davet eder misiniz?” sorusuna ise “Ben bu kadar söylemiş olmakla kalayım  ” diyen Akşener “Evet ederim” veya “Hayır” dememesi ise kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Akşener soruya şöyle cevap verdi “Partilerin iç işlerine karışmamaya özen gösteriyorum ben. Partimiz de aynı şekilde. Esasında bu Cumhur İttifakı ile millet ittifakı arasındaki farkı gösteren somut bir örnek.

Hep soruyorlar ya ikisinin arasında ne fark vardır?  Millet İttifakı rasyonaliteye, akla ve milletin taleplerinin şekillendirdiği demokrasi, hukukun üstünlüğü, adalet gibi değerler üzerinden bir araya gelmiş bir ittifak modeli. 

Ama Cumhur İttifakı ise iki tarafında tabanına rağmen, liderler tarafından oluşturulmuş ve mezara kadar değil pazara kadar çok duygusal bir biçimde oluşturulmuş bir ittifak modeli.

Yani tekleşmiş et tırnak haline dönmüş bir ittifak modeli. Dolayısıyla bu tanımını şu anda Cumhur İttifakı'nın genel başkanları, liderleri bu ittifakın mezara kadar olan kısmında ama, anca, lakin, katiyen söyletmezler.

Sayın Enginyurt, Tarım Bakanlığını hedef alan açıklamaları haklıydı. Çünkü Ordu’lu bizde bir fındık komisyonu kurduk. Bu nedenle bir araştırma önergesi verdik. Bu iki parti tarafından reddedildi. Ben şaşırmadım çünkü çok duygusal bir birliktelik o.” dedi.