Bu açıklamadan sonra Bahçeli'ye Ülkücü hareketten ve MHP'lilerden tepkiler çığ gibi büyüdü.

Buna karşılık olarak MHP İl ve İlçe başkanları sosyal medya hesaplarından İYİ Parti kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'in 2011'de Hillary Clinton'la Conrad Oteli'nde görüştüğü ve sadece Anadolu Ajansının fotoğraf çekmesine izin verilen toplantıdan çekilen fotoğrafı servis ederek "Devlet Bahçeli bey efendiyi anlayabilmemiz için ufak bir neden ! Şeytan ayrıntıda gizlidir kahrol Amerika kahrol İsrail !" gibi saçma sapan sloganlar yazarak algı oluşturmaya çalıştılar.

Bu yaparken hiç bir araştırma veya bilen birine sorma gereği duymayan trollerin bilmediği ise o dönem Meral Akşener'in TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili olduğu.

Bir dönem yandaş gazetelerin ve köşe yazarlarının aynı mantıkla Akşener'e saldırı girişimine sert açıklamalarla cevap vermiş ve  Hilary Clinton'la görüşmeye Devlet Bahçeli tarafından gönderildiğini, açıklamıştı.

Yayınladığı haber küpürüde "ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın randevu talebini reddeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Clinton'ın gönlün TBMM Başkanvekili Meral Akşener görüşmeye göndererek aldı. Clinton ile Akşener Conrad Oteli'nde görüştü. "denilmişti.

Editör: TE Bilişim