10 Mart günü İyi Parti Konya il başkanlığının açılışı ve Olağan birinci kongresi vardı. Açılışı ve kongreyi Sn. Akşener şereflendirdi.

Oldukça kalabalık bir araç konvoyu ile karşılandı. Konyalı merak ediyordu, kimdi bu Meral Akşener, ne diyecekti, nasıl birisiydi?

İhsaniye kavşağı kapatılmış, parti otobüsü İl binasının önüne yerleştirilmiş. Saat geldiğinde önce İl başkanı Sn. Orhan Tulukçu, otobüsün üzerindeydi. Alkışlar ve “Bozkurt Orhan” sloganları arasında anlamlı ve kısa bir konuşma yaptı.

Meydan oldukça kalabalık ve katılanlar heyecanlıydı. Emniyet gerekli önlemleri almış, havadan da dron ile alan kontrol edilmekteydi. Konya Emniyet Müdürüne ve ekibine teşekkürler.

Sn. Akşener, “Bozkurt Akşener” sloganlarıyla mikrofonu aldı. Selamlama ve teşekkürün ardından; “Biz partimiz ve sizler ‘Korkusuzlar Hareketiyiz.’ Bu böyle biline” diyerek söze başladı.

AKP ve Sn. Erdoğan’a yüklendi. Hafızamda kalanlardan“Hem Şeker fabrikalarını satacaksın hem yerli hem milli olacaksın öyle mi? Demek ki şeker fabrikalarını beş yıl sonra kapatacaksınız öyle mi?  ABD’li bakanla görüştünüz ertesi gün şeker fabrikalarının satışına karar verdiniz, ne konuştunuz, hangi tavizleri verdiniz de bu fabrikaları satıyorsunuz? Sattırmayacağız arkadaş!

Hem üç çocuk isteyeceksiniz hem de zürriyetimize göz dikeceksiniz. NBŞ’ in kanser yaptığını, obezite yani şişmanlık yaptığını bilmiyor musunuz? Ne diyor tıp otoriteleri,NBŞ,  kısırlıkta yapıyor. Sizin amacınız bu milletin kökünü mü kurutmak?

Afrin geç kalınmış bir operasyondur. Eğer söylenenleri dinleseydiniz bugün Afrin olmazdı. Eyyyt ABD demekle işler yürümüyor. Sözüyün arkasında dur arkadaş. ABD’ye efelenmenin karşılığı İncirlik ve Küreciği kapatmaktır. Bu harekât Fırat’ın doğusuna kadar devam etmelidir.

Her milli bayramda hastalanıyorlardı. Ne zaman ki İYİ Parti kuruldu. Arkadaşların bir şeyciği kalmadı. Maşallah hepsi turp gibilermiş. Görüyoruz ki hepsi de maşallah sıkı Atatürkçü oldular. Arkadaşın yumurtasının akı ile sarısı karıştı, ayırt edemiyor

Eğer ben sözümden döneceksem, bu vatana ve sizlere dediğim gibi hizmet etmeyeceksem; Allah’ım ne olur şimdi benim canımı alsın.”

Her konuya, iftira ve sataşmaya girmeden değindi. Konuşması sık sık “Bozkurt Akşener! Sloganlarıyla kesildi.

Ve güzel bir de espri yaptı, “Sizler böyle diyorsunuz da, birilerinin uykuları kaçıyor.”

Canlı ve heyecanlı bir topluluk vardı meydanda. Bu arada iki kişinin sohbeti de dikkatimi çekti. Konu AKP kongresine katılmayan S. Erdoğan’ın tutumuyla ilgili. Birisi diyor, “ Erdoğan Konya il kongresine katılmadı. Oysa pek çok ilçe kongresine bile katılıyor.” Öteki cevap veriyor, “Niye katılsın ki, Konyalı nasıl olsa veriyor, oyunu esirgemiyor. Konya çantada keklik nasıl olsa”

Öbürü,”Haklısın aga! Bu Konyalı ne zaman adam olacak ki?”

Evet Konya’dan bir Meral Akşener geçti. Umutları yeşerterek, yüreklere umutlar yükleyerek.

Esen kalınız.

Not. İYİ Parti Konya il yönetiminde görev alan arkadaşlara başarılar diliyor, kendilerini tebrik ediyor ve kutluyorum. Durmak yok. Koltukları değil ayakkabıları eskiteceklerine güvenim de tamdır.