İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü'nün Youtube kanalında Nevşin Mengü'nün canlı yayın konuğu oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener HDP ile müzakere ve İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı’nın açıklamalarına değinerek “Sayın Subaşı kendi görüşlerini ifade ediyor, bir başka arkadaşımız da kendi görüşlerini ifade edebiliyor. Bu partimizin görüşü olduğu anlamına gelmez.” dedi.

Öte yandan İYİ parti İstanbul İl kongresi ile ilgili olarak “Buğra Kavuncu’nun seçilmesini istemek gibi bir niyetim yok.” dedi.

İşte Akşener’in açıklamalarının satır başları:

HDP İLE MÜZAKERE ETSEM "ETTİM" DERİM

Ben net bir şey söyleyeyim. Faturalar hep bana kalıyor. Çünkü benim kimseye maliyetim yok. Hadi bana söylenenleri Sayın Erdoğan’a söylesinler de göreyim. Bir TV programında bana HDP’yi nereye konumlandırıyorsunuz dediler ben de PKK’nın yanı dedin. 10 gün sonra Sırrı Süreyye Önder “müzakere ettiniz” dedi. HDP’li yetkililer buna itiraz etti. Etmiş olsak ettim derdim ben kimden korkacağım.

"HASAN SUBAŞI KENDİ GÖRÜŞLERİNİ İFADE EDİYOR"

Bu soruyu bana değil HDP’nin yöneticilerine sormak zorunda herkes. Bana Sayın Erdoğan’ın takımı bana FETÖ’cü dediler. Ben her seferinde hayır dedim. HDP’liler de çıksa dese ki bizim PKK ile işimiz olmaz vatanımız bayrağımız bir dese bundan en çok ben memnun olurum.

Sayın Subaşı kendi görüşlerini ifade ediyor, bir başka arkadaşımız da kendi görüşlerini ifade edebiliyor. Bu partimizin görüşü olduğu anlamına gelmez.

İSTANBUL KONGRESİ

Buğra Kavuncu’nun seçilmesini istemek gibi bir niyetim yok. Buraya da beni Buğra Bey getirdi. Ben Meral Akşener olarak bu partinin genel başkanlığına seçilmiş bir insanım İstanbul’da ikamet ediyorum.

Diğer adayımız bana geldi aday olmak istiyorum dedi ben tamam dedim. Ersin Bey’de benim atamamla gelmiş bir arkadaşımız. Buğra Bey’in atanmasında da benim imzam var. Benim istediğim belden aşağı propaganda yapan babamın oğlu olsa izin vermem anlayan anladı onu.