Yeniçağ'dan Süha ÇARDAKLI / Bünyamin ÖZTÜRK'ün haberine göre;

Sabahın erken saatlerinde Elazığ Havalimanı'na inen Akşener, buradan kara yoluyla Tunceli'ye geçti. Vatandaşlara seslenen Akşener, gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını belirtti.

Tunceli'deki temaslarının ardından kara yoluyla tekrar Elazığ'a dönen Akşener, kent meydanında vatandaşlarla bir araya geldi.

Elazığ'da yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulunan Akşener, dış politikada Yunanistan ve Kıbrıs'la ilgili gösterilen tutuma eleştirilerde bulundu.

Hükümete 'tatlı su milliyetçileri' şeklinde seslenen Meral Akşener, "Buradan sesleniyorum. 2019'da Kıbrıs'ta nasıl bizim önümüze bir sandık gelecekse, 2019'da hadi bakalım yüreğin yiyorsa Kıbrıs'ta vatandaşın önüne getir sandığı, Türkiye'ye katılmak mı istiyorlar oyla görelim sizin milliyetçiliğinizi. Tatlı su milliyetçileri sizi!" ifadelerini kullandı.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Yiğidin harman olduğu yer Gakkoşlar diyarındayız. Eski İçişleri Bakanı olarak evladım saydığım Fethi Sekin'i rahmet ve minnetle anıyorum. Onun evlatları bize emanet, onun ailesi bize emanet. Ama Fethi Sekin sadece bir terör grubunu durdurmadı. Aynı zamanda birçok insanın ölümünü kendi şehadetiyle önledi. 

'2 BUÇUK AYDA 19 İLE GİTTİK'

2 buçuk aydır kurulmuş bir partiyiz ve biz 19 ile gittik. Milletimizin değerli fertlerini dinledik, problemleri dinledik. Ve o sorunları kamuoyunda dile getirdik.

'PROJENİN DOKTORU OLARAK BİRLİKTEYİZ İNŞALLAH'

İYİ Parti bir ihtiyaçtan doğdu. Batı'da CHP ile AKP arasına sıkışmış, tercihe zorlanan seçmen, Güneydoğu'da ise HDP ile AKP arasına sıkışmış, onun dışında bir seçenek bulunmayan seçmenlerin doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle her bir yeriyle ihtiyaç dolayısıyla ortaya çıkmıştır. Projelerin doktoru olarak birlikteyiz inşallah. 

'ŞIRNAK'TAN EDİRNE'YE, EDİRNE'DEN MARDİN'E ORTAK SORUN İŞSİZLİK'

Şırnak'tan Edirne'ye, Edirne'den Tunceli'ye, Tunceli'den Mardin'e birçok şehir dolaştık. Doğuyla batının ortak bir sorunu var o da genç işsizliği. Yani üniversite mezunu olmuş iş bulamayan genç işsizler. Bugün buraya Tunceli'den geliyoruz Tunceli'den de buraya aynı bilgiyle geldik. İnşallah İYİ Parti iktidarında üreten bir ekonomiyi, üreten sanayiyi, üreten hayvancılığı birinci tercihimiz olarak yapacağız.

'FRANSA'DAN 5 BİN 700 TON PARÇA ET İTHAL EDİLMİŞ'

Dış politikada ABD'den 11 milyar dolara uçak almışlar. E ne oldu? Rusya'ya ayıp olmasın oradan da S-400 almak lazım. Fransa'ya bir 'eeytt' çekmişti, sonradan öğrendik ki Fransa'dan 5 bin 700 ton parça et ithal edilmiş. Bu ülkenin parasını kendi paranmış gibi harcayamazsın. Bu ülkenin parası burayı şereflendiren insanların vergileriyle oluşan paradır. Dolayısıyla babanın malı gibi harcayamazsın. Buna dur diyeceğiz, harcamasının önüne geçeceğiz. Ve haksız kazançların, haksız işe alımların ve birçok insanın umudunun çalınmasının da hesabını tek tek soracağız.

'POLİSLERE 3 BİN 600 GÖSTERGE İÇİN SÖZ VERDİLER. TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Türkiye gerçekten mutsuz, gerçekten huzursuz. Yapılan bütün araştırmalarda birinci problem işsizlik, ikincisi huzur talebi. Bu siyasilerin birbirleriyle dövüşmesinden, birbirlerine hakaret etmesinden bıkmış durumda. Dolayısıyla kardeşlik huzurunu tazmin eden bir sisteme ihtiyaç var ve İYİ Parti bu yüzden kuruldu. Ankara'nın uykuları kaçıyor şimdi. Ama enteresan işler oluyor. Taşeron işçileri kadroya alın dedik, neyse bir KHK çıkardılar bir baktık ki taşeron işçilere mülakat konmuş. Şimdi bunun takipçisi olacağız. Ben nasıl takip ederim bilirsiniz. Bir işi takip ettiğim zaman neler olur bilirsiniz. 

İki, polis arkadaşlarımızın en son yüzde 18 zam verilmişti ondan sonra memur maaşı gibi gittiler. 3 bin 600 göstergesi için söz verdiniz söz. Yalancılık yapmayın. Polis teşkilatının 3 bin 600 göstergesinin de takipçisi olacağız. Siz yapmazsanız biz yapacağız.

'ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARINI KORUYACAĞIZ'

Atanamayan öğretmenler var. Bu ülkeye ne kadar öğretmen gerektiği belli mi? Belli. Niçin ihtiyaç olmayacak kadar okul açıyorsun? Niçin 3 çeşit öğretmenlik çıkardın? Öğretmen dediğin kişiye çocuğunu teslim ediyorsun çocuğunu. O insanların hayatını nefes alır hale getirmezsen sana ne faydası dokunur? Onun için 50 çeşit öğretmenlik durumunu kaldırıyoruz. Özel sektörde çalışan öğretmenlerin dahi özlük haklarını koruyacağız.

'TATLI SU MİLLİYETÇİLERİ SİZİ!'

Buradan sesleniyorum. 2019'da Kıbrıs'ta nasıl bizim önümüze bir sandık gelecekse, 2019'da hadi bakalım yüreğin yiyorsa Kıbrıs'ta vatandaşın önüne getir sandığı, Türkiye'ye katılmak mı istiyorlar oyla görelim sizin milliyetçiliğinizi. Tatlı su milliyetçileri sizi!"

TUNCELİ

Tunceli merkezde davul zurnalar eşliğinde halaylar çekilerek karşılanan Akşener için Tunceli’nin birçok noktasına “Meral Abla ilimize hoş geldiniz” pankartlarının açıldığı görüldü.

Çiçek takdim edilen Akşener vatandaşların elini tek tek sıkarak, fotoğraf çektirme isteklerini de kırmadı. Tunceli’de esnaf ziyaretinde bulunan Akşener taksi şoförlerinin daveti üzerine ilk olarak taksi durağına uğradı. Sobanın üzerinde pişirdikleri kestaneyi Akşener’e ikram eden taksi şoförleri, “İlimize gelerek bizleri mutlu ettiniz” dedi. Akşener’in, “İşler nasıl kaç taksi çalışıyorsunuz?” sorusu üzerine şoförler,“14 taksi çalışıyoruz. Ama iş yapamıyoruz. Vergiler çok yüksek. Mazot fiyatları da çok yüksek” diyerek dert yandı.

Bunun üzerine Akşener de, “5milletvekili arkadaşımız TBMM’de sizlerden dinlediğimiz sorunları gündeme getiriyor. Zaman zaman soru önergeleri veriyorlar. Ben de gittiğim illerde dile getiriyorum. Tunceli özelinde ise meydan meydan gezecek sorunları anlatacağım. Ben Tunceli’ye ilk kez geliyorum. Ama bundan sonra sık sık geleceğim” şeklinde konuştu.

Ardından esnaf ziyaretini devam ettiren Akşener, cadde üzerinde bulunan dükkânları gezerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. “Nasılsınız” diye sorduğu bir başka esnaf, “İyi değiliz. Huzurun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz” dedi. Tuncelili bir başka vatandaşın, “Demokrasi için, adalet için sana ödünç oy vereceğiz. Bakıp göreceğiz” demesi üzerine Akşener cevaben, “Allah beni size karşı mahcup etmesin. Bizi yalancı durumuna düşürmesin” diye konuştu.

Girdiği birçok dükkânda Akşener’e ikramda bulunmak istendi. Market sahibi Tuncelili bir esnaf Akşener’e Munzur marka su ikram etti. Sudan bir yudum alan Akşener kalanını da torununa götüreceğini söyledi. Yoğun kalabalığın talebi üzerine caddenin ortasına sandalye atan Akşener Tuncelileri kısa bir konuşma da yaptı

Akşener şunları kaydetti:

“Bir kere şehrin güzelliği, sağ olsunlar burada yaşayan insanların misafirperverliği, bize gösterdiğiniz iyi niyet, çok teşekkür ediyorum. Anlatamam hissettiklerimi. Benim kalbim size açık, siz de bana kalbinizi açtınız. Çok sık gelip gideceğim. Bugün sadece geldik, ne yapıyoruz, ne ediyoruz diye geldik. Bundan sonra geleceğim, anlatacağım ve destek isteyeceğim, bugün böyle bir şey yapmıyorum. Hele Tuncelili kadınların ilgisi, alakası; sizi hiç unutmayacağım.”

CEMEVİNDE SORUNLARI DİNLEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tunceli’de bir cemevini ziyaret etti. Cemevine gelişinde Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Alevi dedesi Ali Ekber Yurt, partililer ve vatandaşlarca karşılanan Akşener’e ziyaretinde CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol da eşlik etti. Cemevi bahçesinde mum yakan Akşener, cemevini gezerek Yurt’tan sorunları hakkında bilgi aldı.

Kendisine ikram edilen yöresel yemekten tadan Akşener, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak Türkiye’nin tüm şehirlerini gezdiklerini söyledi.

Akşener, ilk kez ziyaret ettiği Tunceli’yi çok beğendiğini belirterek “Bizim siyasi grup olarak milletimizi, gittiğimiz yerlerde yaşayan insanlarımızı ön yargısız dinlememiz gerekiyor. Biz bunu yapıyoruz” dedi. İYİ Parti olarak siyasette rekabeti oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Akşener, rekabetin oluşmasının seçmenin faydasına olacağını ifade etti. Akşener, toplumun birbirine saygı duyması gerektiğini vurgulayarak “Onun düşüncesi, inancı, hayat tarzı, davranış biçimi beni ilgilendirmez, benimki de onu ilgilendirmez ama biz birbirimize bu davranışlarımız sebebiyle saygı duymak durumundayız. Bu saygı dilinin kardeşlik diline evrildiğini biliyorum. İnşallah bu konuda bizim katkımız olur çünkü ihtiyaç var” diye konuştu.

Cemevlerinin sorunlarının çözülmesinin önemli olduğunu belirten Akşener, “Vergi ortak toplanıyor, vergi toplanırken Alevi, Sünni farkı yok. Cemevleriyle ilgili en önemli şey elektrik, su meselesidir, personel giderlerinin çözülmesi gerekiyor” ifadesini kullandı. Yurt ise Akşener’e ziyareti anısına üzerinde Hz. Ali’nin kılıcının resmi bulunan bir tablo ve puşi hediye etti.

Editör: TE Bilişim