Kanaatimi en başta söyleyeyim, bence sn Akşener devam etmeli. Liderlik mayınlarla tuzaklarla dolu bir yoldur. Bazen alkışlarla bazen yuhalamalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunu en çek sn Akşener bilir. Yola çıkarken de bu zorlukları göze aldığını düşünüyorum.

MHP Genel Başkanlığına aday olduğunda da sonrasında da kararlı cesur bir kompozisyon çizdi. Bu bir imaj oluşturma çalışması değildi,sn Akşener zaten öyleydi.

Şimdi bıraktım diyor,arkasına bunca insanı alan bir siyasetçinin entüpüften nedenlerle bırakıyorum demesi doğru değil. Bu yola hep beraber çıkmıştık. En çok ezilenlerden biriyim. Bir yıl gurbette kalmak zorunda kaldım. Eğer sn Akşener’i desteklemeseydim herhangi bir soruşturmanın muhatabı da olmayacaktım. Hiçbir zaman da şu kadar bedel ödedim hani benim hakkım demedim.Haksızlığa uğramama,hiçbir emeği olmayanlar tercih edilmesine rağmen demedim. İftiraya uğrayıp hapis yatan arkadaşlarda  herhangi bir talepte bulunmadılar. Yani konuşmaya da sitem etmeye de hakkım olduğunu düşünüyorum.

Akşener kararını gözden geçirmeli ve kalmalıdır. Doğru olan budur. Ben bugüne kadar çizdiği profile bakarak sn.Akşener’in Bahçelivari bir tavır içinde olduğunu düşünmüyorum. Dönmek için yapılmış bir geri çekilme değil. Çok daha önce de sn Akşener,CB seçilemezsem torunlarımın yanına döneceğim demişti. Bu karar o zaman verilen bir kararın  somutlaştırılmasından başka bir şey değil.

Diyelim ki sn Akşener kararında ısrar etti dönmedi. Partiyi yönetenler mutlaka bu ihtimali düşünerek A-B gibi alternatif  planlar ortaya koyabilmelidirler. Kişiye bağlı bir parti asla kurumlaşamaz. Önemli olan bir partinin başında kim olursa olsun varlığını sürdürebilmesidir. Bence İYİ partide bayrağı taşıyabilecek, partiyi birilerinin avuçlarını ovuşturarak beklediği gibi dağılmaktan kurtarabilecek isimler var. Parti dağılacak, bitecek gibi oluşturulmaya çalışılan panik havası tamamen bir operasyondur. İYİ partilileri bir araya getiren inançlarımız, ilkelerimiz ve şanla şerefle dolu geçmişimizdir. Sıkıntılar, krizler olabilir ama zaten hayatımız hep öyle geçmedi mi.

İYİ parti yaşayacak, kurumlaşarak varlığını sürdürecektir. Partiyi bir kişiden ibaret görmek orada ki potansiyel adaylara da hakarettir. Bir Ümit Özdağ’ında başkalarının da bu liderliği yapabileceğine inanıyorum. Partide rüştünü ispatlamış bir çok isim var. Akşener olmayacaksa Ümit Özdağ gibi başka alternatiflerin de mutlaka yedekte tutulması gerekiyor.

Bunca emekten,acıdan,üzüntüden sonra gelinen nokta doğrusu üzüntü verici. Yerel seçimleri,ülke meselelerini konuşacağımıza parti içi meseleleri konuşuyoruz. Bir çok düzenleme yapılıyor,hukuk devletinden,demokrasiden uzaklaşılıyor ama bütün enerjimizi iç meselelerde harcıyoruz. Akşener’in durumu gecikmeden açıklığa kavuşturulmalı olmadığı takdirde Özdağ gibi isimler öne çıkarak bu  parti içi krize son verilmelidir.Eğer aksini düşünürsek meral Akşener demokratik bir kadro hareketi değilde sadece kendine mahkum bir parti kurduğu algısı oluşur,Partide adam yok demek diğer insanları düşük profilli ilan etmek gibi bir haksızlığa sürükler!Diktatörlük ve tek adamlı rejimlerde alternatifsizlik algısı olur!Cesurlar hareketine bunu yapmak büyük bir haksızlık olur.