Meral Akşener, PKK’lı terörist ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan fezlekeye ‘Evet’ diyeceklerini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, PKK’lı terörist ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan fezleke hakkında açıklama yaptı.

EVET OYU VERECEĞİZ

Güzel hakkındaki fezlekeye İYİ Parti olarak ‘Evet’ oyu vereceklerini söyleyen Akşener, bu konudaki değerlendirmelerini şöyle devam etti:

“Semra Güzel isimli milletvekilinin bir fezlekesi gelecek. Emin değilim. Ne zaman AKP’liler haldır haldır bağırdılar hiçbir sonuç olmadı. Bu fezlekeye, ben milletvekili değilim ama arkadaşlarımdan bildiğim, Evet oyu verecek arkadaşlarımız. İYİ Parti’nin tutumu her zaman teröre yataklık, iltisak gibi konularda açık ve nettir. Burada bir sorunumuz yoktur. Umarım rahatlamışlardır. Ama bu Türk bayrağını ve Atatürk resmini çıkarma talimatı veren siyasetçiler. Oslo’da PKK’ya yalvar yakar bizim bürokratlarımızı gönderen, ‘Ben verdim talimatı’ diyen Erdoğan. PKK’yla masaya oturanlar. Dün olumlu gören bütün işler bugün olumsuz ise bu talimatları verenlerin her birinin de fezlekesi olması gerekiyor. O fezlekelere de evet oyu vereceğiz. Onlar bu fezlekeleri getirmezlerse biz iktidar olacağız ve bu fezlekeleri biz getireceğiz."

MİLLET İTTİFAKININ ADAYI 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'karşıma aday bile çıkaramıyorlar' sözünün hatırlatılması üzerine Meral Akşener Erdoğan'ın da henüz adaylığını açıklamadığını belirterek "Çok merak ediyorlar da kendisinin de adaylığı belli değil. Ben onun ağzından duymadım aday mıdır değil midir. Cumhurbaşkanı adayını çok merak ediyorlar da bizim adayımız Millet İttifakı'nın adayı, 13. cumhurbaşkanı olacak." dedi.

HEM EKONOMİYİ HEM DE MATEMATİĞİ ÖĞRENSİN

Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, “Seçime tek haneli enflasyon ile gideceğim. Türkiye’yi kendi haline bıraksanız bile yüzde 5 büyür” ifadeleri sorulan Akşener şu sözlerle yanıt verdi:

“Anlıyorum ki TÜİK başkanı değişecek. Merkez Bankası’nın başkanı da muhtemelen değişecek. Yazlık, kışlık bir sistemi var oranın ve TÜİK’e göre bir enflasyon rakamı açıklanacak ve Sayın Nebati de gözlerinin ışıltısına bakıp, herkes bakacaklar. Sonuç itibariyle böyle bir enflasyon sonucu ile karşılaşacağız gibi görünüyor. Bütün bu konuşmalardan ortaya çıkan ama ben kendisine hem ekonomiyi hem de matematiği öğrenmesini tavsiye ediyorum.”

Editör: TE Bilişim