AKP AKŞENER’İ DAVET ETTİ

AKP’nin kendisini Mehmet Akif Ersoy Anmasına davet edildiğini söyledi.

Akşener şu ifadeleri kullandı “Hafta sonu, Doğu Türkistan’daki camilerden gelen görüntüleri izlemeyeniniz yoktur.

Görüntülerde insanlar yiyip, içip eğleniyorlar, dans ediyorlar. Çin yönetimi, Kaşgar’daki camilerimizi, ibadethaneleri,turizm tesisi olarak değerlendirme kararı aldı.

Birçok mescit ve camii, kafe ve restoran’a dönüştürüldü.Sayın Erdoğan ve medyasının, “Dolmabahçe Camii’nde içki içtiler” fantezisi,dost gördükleri Çin’de gerçek oldu.

Sayın Erdoğan;

Camiler bizim kutsalımızdır. Kutsal değerler, senin siyasi pozisyonuna göre unutacağımız, veya hatırlayacağımız şeyler değildir.Yarınki Mehmet Akif Ersoy anmasına davet etmeyi biliyorsun, Ama, İstiklal Şairimiz ne yazmış diye merak edip de, iki satır okumamışsın.

AKŞENER’DEN AKP VE MHP’YE VERYANSIN

Konuşmasının büyük bölümünü MHP ve AKP’ye ayıran Akşener kavga çıkaracak sözler söyledi.

Akşener konuşmasında “Bilin bakalım ne oldu?... Papa, geçtiğimiz hafta Irak’ın kuzeyine bir ziyarette bulundu. Barzani yönetimi de, Papa’nın ziyareti anısına bir pul bastırdı. Ne var pulda? Papa’nın başının üzerinde bir harita.

Nerenin haritası bu?

Sözüm ona Kürdistan haritası. Peki nereler var bu haritada?

Irak’ın kuzeyinin dışında, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun bir bölümü.

Hani yerel seçimlerde, Sayın Erdoğan vatandaşa,“İşte Kürdistan orada, Irak’ta, beğenmiyorsan defol git.” diyordu ya…

Anlıyoruz ki, Sayın Erdoğan’ın bir başka kankası Barzani’ye göre, Kürdistan orada değilmiş.

Sayın Erdoğan’ın, Diyarbakır’da, başından konfeti temizlediği Barzani’ye göre; Doğu ve Güneydoğu Anadolu da aslında Kürdistan’mış. Cumhuriyet’in başkentinde, şerefine, göndere Kürdistan bayrağı çektikleri Barzani’ye göre;Misak-ı Milli’nin yarısı da aslında Kürdistan’mış.

Şimdi, bu arkadaşlara göre terörist olan bizler, bu durumdan rahatsız olurken, doğal olarak, bu arkadaşların çok büyük tepki vermeleri gerekir, değil mi?

Peki siz, Sayın Erdoğan’dan, bir tepki duydunuz mu?

Peki siz, küçük ortaktan, şöyle okkalı bir twitter tabelası gördünüz mü?

Hayır.

İşte size, iktidarın zikzaklarla dolu hazin hikayesi. Siyasette zikzak, dış politikada zikzak, ekonomide zikzak, terörle mücadelede zikzak…

Sayın Erdoğan; Bu kafayla gidersen daha çok konfeti temizlersin.

Küçük ortağın da artık o pulla, İmralı’daki arkadaşına mektup göndersin.” dedi.

AKŞNER MHP’YE ÇOK AĞIR KONUŞTU

MHP’ye tam 10 dakika boyunca eleştirilerde bulunan Akşener “Ortağım dediklerin, daha bir hafta önce, şehitlerimizin olduğu o acı günde, benim için sosyal medyada hakaret kampanyası başlattılar, çıkıp da iki laf edemedin. Bu mu senin mücadelen?

Altında, Türkiye Cumhuriyeti’nin de imzası olan İstanbul Sözleşmesi, kadını yaşatmak için atılan önemli bir adımdı. Zihniyeti batasıca bir grup, onu da paçavra etme yarışına girdi, görmezden geldin.

Bu mu senin mücadelen?

Sayın Erdoğan; Kadına yönelik şiddetle; Objektiflerin karşısına geçip, "Kadına şiddet abartılıyor." diyerek mi mücadele edeceksin?

Ekonomideki zorlukları inkar ettiğin gibi, kadına yönelik şiddeti de, inkar ederek mi önleyeceksin?

Vatandaşı aslında zengin olduğuna, işsizlerimizi de, aslında iş beğenmediklerine ikna ettiğin gibi,kadına yönelik şiddeti de, kadınları aslında dövülmediklerine, tacize, tecavüze uğramadıklarına, hatta, aslında başlarına gelenleri, hak ettiklerine ikna ederek mi bitireceksin?

Sana ters bir laf eden için, bütün savcıları harekete geçiriyorsun.

Failleri 2 saat içinde buluyorsun.

Ama kadınlara karşı en ağır, en haysiyetsiz saldırılarda, ortada yoksun.

Böyle mi mücadele edeceksin?

Şunu aklına iyice yerleştir; Kadına hakaret etmek, cinsiyetçi paylaşımlar yapmak, kadına yönelik şiddetin provasıdır.

Önce bunları durduracaksın.

Kadına kim el kaldırırsa, kim dil uzatırsa, ayırt etmeden kaya gibi karşılarında duracaksın.

Bu milleti ayırmadan, aileni koruduğun gibi koruyacaksın.

Yani işini yapacaksın.

Sen yapmazsan, sandık geldiğinde kadınlar gerekeni yapar,

Biz geliriz, biz yaparız.

Hak ettikleri gibi, mutlu ve huzurlu bir Türkiye’yi kadınlara sunarız.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada, kendisi hakkında sosyal medyada başlatılan ‘Fosforlu Meral’ tagi ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu tagin nereden geldiğini, niçin geldiğini 5 yıl evvel yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız bilirler. Sayın Devlet Bahçeli, Konya'dan üst kurul delegelerini çağırdı ve orada bana ‘Fosforlu Cevriye’ dedi. Konyalı iki genç üst kurul delegesi, bunu tam da kastedildiği manada, ‘fahişe’ olarak algıladılar ve ağlayarak bana geldiler. Ben onlara kastettikleri gibi olmadığını izah etmeye çalıştım.

Hepimizin geçmişte ‘abi’ dediğimiz, ailemizi, çoluğumuzu çocuğumuzu emanet etme konusunda tereddüt etmeyeceğimiz 1947 doğumlu Sayın Bahçeli, o  genç çocukların gözünde yerle bir olmasın diye Fosforlu Cevriye'nin fahişe olmadığını, sert, eli sopalı bir kadın olduğunu söylemek zorunda kaldım.

Ben onu korurken, gelen giden herkese bunu söyledi tam 1 yıl boyunca. 19 Haziran'da bir kongre yaptık. O kongreden sonra benim 9 aylık erkek torunuma, hem de nikah şahidi olduğu oğlumun çocuğuna, 'Nesebi gayri sahih' dedi.

Sonra Celal Adan, buradaki birçok insanın abisi sayılabilecek bu şahıs, döndü hepimize, bana, Koray Aydın'a, Sinan Oğan'a, buradaki herkese 'Nesebi gayri sahih' dedi. Bu nasıl bir şuur altıdır, bu nasıl bir psikolojidir.

İsmet Büyükataman isimli bir yaşam formu, başından itibaren bana Türk filmlerinden -ki Sayın Bahçeli Türk filmlerine çok meraklıdır. Kitap okumaz ama Türk filmlerine çok meraklıdır- tuhaf kadın karakterlerinin isimlerini sıfat olarak kullandı.

Son dönemde çok öne çıkan, cengaver bir yaşam formu daha var. Bu arkadaş ise sövmenin, sinkafın dibine gitti ve bununla Meral Akşener'e, Akşener'in şahsında sizlere hakaret ettiklerini, onu üzdüklerini zannettiler.

Allah'ım sen ne büyüksün. Beni vesile kılıyorsun. Kereste gibi adamları, kereste gibi yaşam formlarının, erkek demeye midem kalkıyor, onların yüzünün ne iğrenç olduğunu, şuur altlarının ne kadar pis olduğunu ve her birinin ne kadar korkak olduğunu göstermeye beni vesile kıldın. Sana şükürler olsun Allah’ım.” 

AKŞENER MHP’Yİ AKP’YE AKP’Yİ ALLAH ŞİKAYET ETTİ

Akşener konuşmasında MHP’yi AKY’ye AKP’yide Allah’a ve halka şikayet etti.

Editör: TE Bilişim