Akşener sosyal medya hesabından "Türk şehri Kerkük'te yapılacak sonucu belli referandum için, Türkiye gereken tüm girişimleri acilen yapmalıdır." dedi.,

Kerküğün zindanına attılar beni
Mazlumlar sürüsüne kattılar beni

Bir yanım dağladılar ateşle annem
Ne suçum ne günahım yaktılar beni

Türkmen obalarından göçen anneler
Ne yuvaları kalmış ne de haneler

Gökkubbeyi sarsar mazlum feryadım
Elbette birgün güler bize seneler

Mısralarını da paylaşan Akşener ayrıca ünlü sanatçı Kıraç'ın seslendirdiği "Kerkük Zindanı" türküsünü paylaştı.

Bilidiği gibi Akşener Başkanlık referandumu sürecinde "Kuzey Irak’ta Mesut Barzani’nin Güneydoğu’da Kürt kökenli Türk vatandaşları üzerinde ‘Evet’ kampanyası başlattığını öne süren Meral Akşener, şöyle konuşmuştu:

‘Ver Evet’i al Kerkük’ü’ demişsiniz bu olmaz’ dediğimde ‘Akşener iftiranın dibine vurdu’ dediler

“Sonra aradan zaman geçti bir sabah uyandık bir baktık ki meğer Kerkük Barzani’ye verilmiş. Şimdi Kürt Bayrağının yani Barzani’nin paçavrasının vilayete bando eşliğinde asıldığı Türkmen elinde, Türkmenlerin bugün itibariyle direnişe geçtiği şehitlerin olduğu bir sistemde ben çıktım iktidara dedim ki; ‘Ver Evet’i al Kerkük’ü’ demişsiniz bu olmaz. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Cevap. Sayın Bahçeli’in şeylerini yazan bir arkadaşımız var ondan cevap geldi. ‘Meral Akşener iftiranın dibine vurdu’. Eee ondan sonra ‘Ver Evet’i al Kerkük’ü’ dedi ve Türkmen davasının haysiyetine’ şöyle oldu böyle oldu. Şimdi ben buraya itirazda bulundum, ses buradan geldi. Demek ki bu koltuğumun bekası ne kadar önemliymiş ki Tayyip beyin yazarları, Başbakanın yazarları valla onların kalemlerinden kan damlıyor öyle şeyler yazarlar ki, daha önce yazdılar biliyoruz çünkü. Onlardan cevap yok ama Bagdat’tan cevap geldi.”demişti.

Editör: TE Bilişim