Habererk / Haber Merkezi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Türk Milleti’nin oluşma tarihi olarak İstiklal savaşını göstermesi büyük tepki çekti.

Tarih hocası olan Akşener’in bu gafa imza atması izleyenlerin tepkisini çekti.

Akşener’in skandal açıklamaları şu şekilde:

“Siz nüfusunuzu bir toplumsal sözleşmeyle millet edersiniz. Biz ne zaman millet ettik? İstiklal Savaşı’ndan sonra. Yani 1920 ile 1924 arasındaki toplumsal sözleşmeyle Türk Milleti tesis oldu. Bu Misak-ı Milli sınırları içinde kimlerin yaşadığı yazıldı çizildi belli.”

Akşener’in bu skandal açıklamalarını ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortalı’nın açıklamaları ve Wikipedia’da yer alan bilgiler yalanladı.

ÜNLÜ TARİHÇİ PROF. DR. İLBER ORTAYLI: “TÜRKLER MİLATTAN ÖNCE DE VARDI!”

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, önceki gece Genç Bakış’ın konuğuydu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde gerçekleşen programda, üzerinde en çok konuşulan konu Türklerin tarihi oldu. Bir öğrencinin, bir milletvekilinin, Türklük diye bir şey yok, Türklük sentezdir sözlerini hatırlatması üzerine, Çin kaynaklarının Milattan Önce (MÖ) 200 yıl önce, Türklerden bahsettiğini hatırlattı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın 2 bin 222 yıllık geçmişinin de buradan kaynaklandığını söyledi.

TÜRK MİLLETİ 1. YÜZYILDA BİLE TARİH SAHNESİNDE!

Wikipedia’da yer alan bilgiler şu şekilde:

Türk adının bilim çevrelerince kabul edilen ilk kullanımı 1. yüzyılda Pomponius Mela ve Plinius adlı Romalı tarihçilerce kaydedilmiştir. Azak'ın doğusunda yaşayan insanlar Turcae/Tyrcae adı ile kayda geçmiştir. "Türk" (veya Türük, Török, Törk) adı Türkçe belgelerde ilk defa Kül Tigin ve Bilge Kağan yazıtlarında (Türk) veya (Kök Türük) şeklinde geçer.

Editör: TE Bilişim