İyi Parti üst kurul delegeleri arasında, İyi Parti’nin bugün Ankara’da olan büyük kongresinde, Meral Akşener’in akrabası, prensi, gizli kasası, kara kutusu’nu asilden yedek listeye, oradan da en sona düşürerek Meral Akşener’e meydan okuduğu konuşuluyor. 

Bugün yapılan İyi Parti kongresinde, Gik asil listesinde, kadın kotası gereği 13 kadın olması gerekirken, 12 kadın ismi bulunması dolayısıyla, 50 kişilik asil listesinden en az oyu alan (720 oy), 400 kişiden fazlasının üzerini çizmiş olan kişinin Ümit Dikbayır olduğu görüldü. 
Kendisi, Meral Akşener tarafından asilde yazıldığı halde, delegasyon kendisini asilden yedeğe düşürtmüş, bu da yetmezmiş gibi yedek listesinin sonuna düşürtmüştür. Meral Akşener bugünkü kongrede alışılmışın dışında,partililere çok sert konuşmuş.,önümüzdeki dönem parti içi mualefetle  hesaplaşacağım mesajını  vermiştir, Meral Akşener demokratik temaüllerden vazgeçip çarşaf liste olması  yerine  kendi listesini dayatarak blok liste ile seçime girdiği halde delegasyon listesini oylama da çizerek Akşener'i dinlememiş, kendisinin kara kutusu, muhasibi, sırdaşı, akrabası, Ümit Dikbayır’ı yedek listenin sonuna  düşürtmüştür.

Kadın kotası’nın parti tüzüğünün belirttiği şekilde yapılmadığı ortaya çıktı. Tüzük kurallarına göre, mevcut listede en az  13 kadın bulunması gerekirken bir eksik yazılarak, listeye 12  kadın ismi konduğu görüldü.

mhp-18

Editör: Habererk Com