İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Mehmet Ali Birand'ın hazırlayıp sunduğu 32. Gün programının yayın arasında çekilen görüntüleri siyasi gündemde ses getirdi. Akşener, iyi bir örgütçü olduğunu vurguladığı konuşmasında hedefinin teşkilatta yürümek olduğunu belirterek, 28 Şubat'taki askeri vesayetle işbirliği yaptığını da itiraf etti.

Yakın tarihte 28 Şubat'ı, "kendisinin de aktif olarak ancak karşı bir şekilde içinde yer aldığı süreç" olarak tanımlayan Meral Akşener, dönemin İçişleri Bakanı olarak katıldığı programın kamera arkasında Mehmet Ali Birand ile yaptığı sohbette dikkat çeken açıklamalarda bulunuyor. 

Akşener ve Birand arasındaki konuşma şöyle:

Akşener: "İşini beceremeyen insanları siz taşıyabilir misiniz? O soruyu hiç sormadılar. Ben Kadın Kolları Genel Başkanlığımda 8 ayda 45 il gezmişim. 50 kadını dökemediler. Ben iyi bir örgütçüyüm. Hedefim teşkilatta yürümekti. Bakanlık da oradan çıktı. İzleyin, hatırlayın o Ramazan bayramı şeker bayramı dönemini hatırlayın. Bekleyelim görelim."

Birand: "Toplam kaç kişi karışmış? 58 falan deniyor ama."

Akşener: "Tam bilmiyorum ben. Bir tek Erbakan'a verildi MİT dosyası Tansu Hanım'da da yok. Bilgim yok, MİT vermiş dosyayı. Başbakanlığa bağlı."

MECLİSTE SORULDU

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin "Refah-Ana hükümetini ben yıktım" sözlerine ilişkin soru üzerine, "Orada ben diyorum ki "Refahyol ile Anavatan Partisi'nin koalisyonunu yıktık." Yerine ne kurulmuş? Refahyol kurulmuş. Nasıl oluyor da ben Refahyol'u yıkıyorum. Ben o arada Refahyol İçişleri Bakanı'yım. Konuştuğumuz konu Susurluk. Böyle bir zekasızlığa inanamıyorum. Böyle bir zamanda, şekilde ortaya konmasına hayretler içerisindeyim. İyi ki Refahyol hükümetinin kurulmasına sağlamışım, iyi ki Refahyol hükümetinin kurulmasına vesile olmuşum. Çünkü 28 Şubatçılar çerçevesinde yıkılıncaya kadar Türkiye'nin ekonomisine, ahlakına, yönetimine son derece önemli katkıları olan iktidardı" dedi.

Editör: Yadigar Hanım