İYİ Parti lideri Meral Akşener, Samsun’daki parti il binasında adaylarını duyurdu. Akşener, konuşmasında Türkiye’nin iki kutba bölündüğünü söyledi.

Akşener şöyle devam etti:

“Amacımız, iki cephe arasında ezilen, komşunun komşuya düşman olduğu Türkiye’yi kurtarmak için yeni bir seçenek, bir üçüncü yol, seçmenin, insanın merkezde olduğu, değer verilen bir yolculuk başlatmaktı. Bu süreçte yalanlarla karşılaştık ama kulaklarımızı kapadık. Bu seçimlerde İYİ Parti’nin en büyük çıkışı yapacağına inanıyorum. Bu yüzden arkadaşlarımızın cesur olmalarını istiyorum.”

‘KATLİAM’ CEVABI

Müsavat Dervişoğlu'ndan MHP'ye '154 kişilik liste' tepkisi Müsavat Dervişoğlu'ndan MHP'ye '154 kişilik liste' tepkisi

Akşener, bir gazetecinin bir gün önce Sinan Ateş ve Hrant Dink katliamlarıyla ilgili sözlerini anımsatması üzerine şunları söyledi: “Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili olarak, ‘Cesaret ve katliam’ dedim, suikast değil. Öğrenci olduğumuz zamanlarda, 70’li yıllarda bu tür olaylar olurdu. Katliam kötü bir şey, övülecek bir şey değil. Ama dedim ki, o zamanlar yapılırdı, üzücü bir şey ama cesaret vardı ve korkmazdık. Bugün Sinan Ateş’in kızı bu kadar korkuyorsa, bugün Türkiye’de yaşayan insanlar Hrant Dink gibi arkadan vurulabiliyorsa, suçluları da serbest bırakılabiliyorsa, o zaman kalleşlik hüküm sürüyor demektir.”

Akşener, Türkiye’nin kalleşliği sistematik hale getirmiş bir terör örgütüyle mücadele ettiğini de söyledi.

Kaynak: Haber merkezi