Akşener’li ilk anket yapıldı. Daha parti kurulmadan yüzde 21 civarında bir karşılığı olduğu görülüyor. İlk adımını bu rakamla atan bir parti, kesinlikle bu rakamda kalmayacak , oy çıtasını daha da yükseltecektir. Toplum şimdilik sadece 2-3 kişiyi görerek bu desteği veriyor. Yarın bütün kesimlerini kuşatan bir kurucular kurulunun çıkması halinde sempati alanı daha da büyüyecektir.

Türk halkı yeni bir partiden çok yeni bir iktidar istiyor.

Kimse yarınına güvenle bakamıyor. Toplumu birbirine bağlayan bağlar tek tek tahrip edildi. Milli menfaatlerimizi koruyamayan, bütün dikkatini iktidarını koruma üzerine teksif eden bir parti var iktidarda.

Devlet demek hukuk ve kural demektir. Başlarda darbe ile hesaplaşma için gerekli olan OHAL, daha sonra iktidarı –kişiselleştirmenin- bir aracı haline getirildi. Anayasası olmayan bir devlette hukuk değil, keyfilik hakim olur. Bazılarının İngiltere’nin de anayasası yok dediğini duyar gibiyim. Evet, yok ama İngiltere’nin anayasa yerine geçen,  sımsıkı bağlı olduğu gelenekleri var. İngiltere’de gelenekler bir nevi sözlü anayasa gibidir. AKP icraatları  ile yeni partiye bizzat kendisi zemin açıyor. Bu tavrından vaz geçecek gibi de görünmüyor. Onun için yeni partinin toplumsal zemini her geçen gün büyüyecektir.

Bütün mesele bu umutları bir iktidar yürüyüşüne çevirebilmekte.

S400 FÜZELERİ,İKTİDARIN TAVRI,ABD’NİN TEPKİSİ

Türkiye Hava savunmasındaki eksikleri gidermek için Rusya’dan S400 füzeleri alacak.

Ülkeler ihtiyaçlarına kendileri karar verirler. Ancak, Türkiye’nin bu kararı başta ABD olmak üzere bazılarını  rahatsız etti. ABD müttefik ve NATO üyesi olduğumuzu hatırlattı.

Bu anlamsız tepki bir defa daha gösterdi ki, ABD için müttefik demek sadece ABD’nin pazarı olmak demektir.

Ticaret söz konusu olunca müttefik olduğumuzu hatırlayan ABD bugün Suriye’de Türkiye’ye savaş açmış olan PKK’ya destek oluyor. Onu modern silahlarla donatarak Türkiye’nin karşısına çıkmaya hazırlıyor.

Türkiye ABD’nin ne müstemlekesi,ne eyaletidir. Dolayısıyla  iktidarın verdiği karar doğrudur. Türkiye sadece silah almakla iktifa etmemeli, teknoloji de satın almalıdır. Çünkü, teknolojisi alınmayan silahı verimli kullanabilmek, bağımlılıktan kurtulmak mümkün değildir.

BEYİN GÖÇÜ

CB Erdoğan Rusya dönüşü beyin göçünden söz etti. Son yıllarda yetişmiş,parlak kariyeri olan bir çok kişi ülkeyi terk ediyor.Durum tespiti yapmaktan daha önemli olan niçin sorusunu sormaktır. Niçin, son birkaç yıldır beyin göçü veriyoruz?

Çünkü,Türkiye giderek Hukuktan, demokrasiden  uzaklaşıyor. İktidar toplumu korku ile yönetmeye çalışıyor.OHAL ile anayasa askıya alınmış durumda. AYM diye bir mahkememiz var ama hiçbir işlevi yok. İktidarın tasarruflarını denetleyemiyor. Fetö davaları bağlamından çıkarılarak –muhaliflere- teşmil ediliyor. 15 Temmuz üzerinden bir –kurtuluş- hikayesi uydurularak –Cumhuriyet parantezi- kapatılmak isteniyor. Belki de iktidarın böyle bir niyeti yoktur. Ama dışarıda uyandırdığı kanaat budur.

Bu göçü durdurmak ancak hukuk devletinin avdet etmesi, herkesin yarınından emin olması ile mümkün. Siyasetin özellikle iktidarın kullandığı politik dil korku filmleri gibi. Her konuşma birer öfke seansına dönüşüyor.

Niye kaçıyorlar sorusu,son birkaç yılın icraatlarında gizli. İktidar bir defa olsun aynaya bakarsa niye sorusunun cevabını bulur.