Kabir azabı var mı? Ali Özyiğit'le Esrarengize Yolculuk!

Abone Ol

İslam'da benim öğrendiğim konu Kur'anda Allah söyler Peygamber efendimiz ise yaşantısı ve anlattıklarıyla Ayetlerin detayını açıklar. Yani Ayetleri Hadisler açıklar. Ama sahi Hadisler.
*
Bunu da Kur'andan şu ayetten anlarız:
Resûl size ne verdiyse onu alın! Size neyi yasakladıysa ondan da kaçının ve Allâh’tan korkun! Çünkü Allâh’ın azâbı şiddetlidir.”
(el-Haşr, 7)
*
Kabir azabı veya Berzah hayatının kanıtı ayetleri vardır. Berzah âleminde ise detayı Peygamberimizin hadislerinden öğreniriz.
*
Kabir azabı yani Berzah alemi yani Kıyamete kadar yeniden diriltilip büyük hesap gününe kadar ruhları bir yerde tutulur.
*
Sürekli Ayetlerden kanıt diyen işte kabir azabına dair kanıtlar:

Mü’min Suresi 46. Ayet
Diyanet İşleri Meali (Yeni)
(Öyle bir) ateş ki, onlar sabah-akşam ona sunulurlar. Kıyametin kopacağı günde de, “Firavun ailesini azabın en şiddetlisine sokun” denilecektir
*
Nuh Suresi, 25. ayet:
Bunlar, hataları dolayısıyla suda boğuldular, sonra ateşe sokuldular. O zaman da Allah'ın dışında hiçbir yardımcı bulamadılar.
*
Tahrim Suresi, 10. ayet: Allah, inkar edenlere, Nuh'un eşini ve Lut'un eşini örnek verdi. İkisi de, kullarımızdan salih olan iki kulumuzun nikahları altındaydı; ancak onlara ihanet ettiler. Bundan dolayı, (kocaları) kendilerine Allah'tan gelen hiçbir şeyle yarar sağlamadılar. İkisine de: "Ateşe diğer girenlerle birlikte girin" denildi.