Gazeteci Talat Atilla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adı İstanbul'la anılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya "Belediye konusuna neden soğuksun?" diye sorduğunu ve Ali Yerlikaya’nın yanıtını anlattı.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı yönetimden düştü İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı yönetimden düştü

Turktime.com yazarı Talat Atilla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adı İstanbul'la anılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya "Belediye konusuna neden soğuksun?" diye sorduğunu ve Ali Yerlikaya’nın yanıtını anlattı.

Atilla’nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"(...) Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yerlikaya'ya 'Belediyecilik konusuna neden soğuksun?' diye sorduğu, Yerlikaya'nın da 'efendim talimatınız her ne olursa onu yaparım ama polemik- atışmaların bana göre olmadığını düşünüyorum.' dediği yönünde bir kulis bilgisi aldım.

Konuşmanın hangi sonuca bağlandığını bilmiyorum ama Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın kazanacağına inanırsa Yerlikaya İstanbul'a aday olur."

AKP'de İstanbul için düşünülen aday sayısının üçe düştüğü, Yerlikaya'ya ek olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın da favoriler arasında bulunduğu biliniyor.

Editör: Habererk Haber Merkezi