Sinop’ta jandarma ekipleri yol kontrolü sırasında, durdurdukları araçtan alkollü olduğu gerekçesiyle bir şahsa cezai işlem uygulamak istedi.

İsminin A.K olduğu örenilen şahıs, argo ve sinkaflı küfürler ederek Jandarmayı tehdit etti. A.K ağzı bozuk bir şekilde konuşmasına devam ederken, amcasının Vezirköprü MHP ilçe başkanı Turan Kaya olduğunu söyledi.

Jandarma kontrolü 4 Şubat’ta Sinop’un Boyabat ilçesinde meydan geldi. Şüphe üzerine durdurulan 55 PB 339 plakalı araçtan A.K yüz promilin üstünde alkollü çıktı. Ehliyetine el konulan A.K ağzı bozuk şekilde Jandarma ekiplerine konuşmaya başladı.

A.K, Jandarmalara ‘öyle bir dünya yok, sen boş konuşuyorsun diyerek cezaların onlara geri döneceğini söyledi. Kimin şekli daha büyük diyen A.K amcasının Vezirköprü MHP ilçe başkanı Turan Kaya olduğunu ve yolda duba olmadığını iddia etti.

Jandarmaların oldukça soğuk kalnlı görünmeleri ve A.K’yı tahrik edecek durumdan kaçınmaları ise gözlerden kaçmadı. Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri A.K’nın ehliyetine Alkollü araç kullanmaktan el koyarak, Görevli memura mukavemet suçundan işlem yaptı.

Sosyal medyada hızla yayılan video büyük tepki alırken, amcası olduğunu iddia ettiği Vezirköprü MHP ilçe başkanı Turan Kaya’da ise henüz bir açıklama gelmedi.

MHP Vezirköprü İlçe Başkanlığından açıklama

Öte yandan MHP Vezirköprü İlçe Başkanlığı yaptığı açıklamada, Turan Kaya’nın 2017’de MHP’den istifa ettiğini, A.K’nın ise MHP ile hiçbir ilgisi olmadığını açıkladı.