AlmanyaDünya Kupası'nda E grubundaki son maçında Kosta Rika ile oynadığı maçı 2-4 kazandı. Ancak aldığı galibiyet grupta yükselmesine yetmeyen Alman Milli Takımı Dünya Kupası'na veda ederken, ülkesinin medyası tarafından yerden yere vuruldu.

Alman medyası, dört kez Dünya Şampiyonu, üç kez Avrupa Şampiyonu olan milli takımın, 2018’den sonra 2022’de de gruptan çıkılamadığına dikkat çekerek, bunun bir hezimet olduğunu yazdı. 

Bild, Almanya'nın elenmesini ''ne kadar utanç verici'' başlığıyla verirken, haberin detayında ''Almaya üst üste ikinci kez Dünya Kupası Grupları'nı geçemedi. Bu sahneler gerçekten acıtıyor.'' ifadelerine yer verdi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung, “Büyük bir futbol ulusunun kötü sonu” başlığıyla verdiği haberde, “2014’teki Dünya Kupası şampiyonluğundan bu yana işler kötüye gitti. Dünyanın zirvesine dönüş milli takım için sadece bir illüzyon. Katar’daki Dünya Kupası fiyaskosunun ardından birçok soru ortaya çıkıyor” diye yazdı.

Berliner Zeitung sitesi ise Almanya'nın gruplardan çıkamamasını ağır bir yük olarak görürken, Almanya'nın artık bir turnuva takımı olmadığını vurguladı.

B.Z gazetesi de “Lanet felaket” başlığını manşetine taşıdı. Gazete haberinde tüm bu yaşananların sorumluları olarak federasyon, teknik direktör ve milli takım oyuncularını gösterdi.

Süddeutsche Zeitung ise haberinde, “Büyük karmaşaya uyan sonuç” başlığını kullandı. Haberde Almanya Milli Takımı’nın hataları irdelendi ve bu kötü sonucun teknik direktör Hansi Flick’in geleceğinin sorgulanmasına yol açabileceği ifade edildi.

Editör: Yadigar Hanım