Almanya doğayı koruma ve giderlerini azaltmak adına Kuzey Denizi ve Baltık Denizi’nde rüzgar enerjisi atılımı gerçekleştirmek istiyor.

Fraunhofer IWES Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma, federal hükümetin Almanya'nın açık deniz rüzgâr enerjisi kapasitesini 2045 yılına kadar 70 GW olan hedefinin üzerinde olan 81,6 GW'a yükseltme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Renewables Now’un aktardığına göre, Alman açık deniz rüzgâr santrali işletmecileri derneği BWO ve Federal Enerji ve Su Endüstrileri Birliği BDEW adına yürütülürken, çalışma hakkında yorum yapan BDEW başkanı Kerstin Andreae, daha fazla kurulu kapasitenin otomatik olarak enerji üretiminde önemli bir artış anlamına gelmediği konusunda uyardı. Andreae, yeni alanların geliştirilmesinin daha yüksek verimliliğe yönelik önlemlerle birleştirilmesi gerektiğini ve halihazırda faaliyette olan açık deniz rüzgâr türbinlerinin modernizasyonunun verimi önemli ölçüde artırabileceğini de sözlerine ekledi.

Almanya’nın geçen yıl 12 milyar kWh temiz enerji üreten 7,8 GW kapasiteli açık deniz türbinlerine sahip Çalışma tahminleri, açık deniz rüzgâr enerjisi potansiyelinin tamamının gerçekleştirilmesinin yılda 292,1 TWh’ye kadar temiz enerji üreteceğini öne sürüyor.

Editör: Gökçe Sevim